Älä säikähdä työntekoa. (p)

21.03.2022

❖ Moni narsistisen ihmissuhteen läpikäynyt kertoo olevansa kauhuissaan sisimpänsä tunnemyllyistä. Silloin kokee olevansa itselleen täysin vieras.

❖ Mieli on järkyttynyt sisäisestä kuoliosta ja sitä seuranneesta ahdistuksesta, vihasta, pelosta, epätoivosta ja yksinäisyydestä. Alkaa olla vakuuttunut hajoavansa lopullisesti.

❖ Älä pelkää. Se on normaalia, loogista ja väistämätöntä. Näin mieli toimii, kun ihmistä kohtaa suunnaton tragedia. Mieli puutuu hetkeksi, koska juuri koettu menee yli ymmärryksen. Tätä seuraa hallitsematon tunnevyöry, joka on merkki sisäisestä elämästä, ei 'hulluudesta'. Olkoonkin, että se on jäsentelemätöntä, se on tervehdyttävää, koska ennen pitkää se tuuppaa meitä kohden analyysiä.

❖ ..joka onkin mielen prosessin seuraava vaihe. Syntyy tarve saada vastauksia miksi-kysymyksille, pitää saada selityksiä, jotain järkeä tapahtumille. Hyvä! Kun saa tietoa narsistin anatomiasta, kun saa ymmärrystä omista vanhoista akilleen kantapäistä, kun käsittää toksisen ihmissuhteen dynamiikkaa.. voi koota elämänsä palapeliä järkeenkäyväksi kuvaksi. Se ei ole helppoa, mutta palkitsevaa, koska analyysin kautta on mahdollista siirtyä 'matkustajan penkiltä kuskin paikalle'.

❖ Tällöin on uskallusta jättää vanhat kuviot taakse, katkaista omia vahingollisia kaavojaan, siirtää toksinen ihmissuhde historiaan ja luotsata uuteen avoimuuteen ja vahvuuteen. Orientoitua elämäänsä tuoreesta näkökulmasta käsin.

❖ Kaikessa kivuliaisuudessaan usein sekamelskalta tuntuvat kaaokset asettuvat kohdilleen, kun koemme kaiken läpikotaisin ja nimeämme tarinamme kohta kohdalta, lapsuudesta saakka.

❖ Shokkivaihe. Reaktiivinen vaihe. Analyyttinen vaihe. Uudelleen orientoituminen. Toimiva mielen prosessi. Siirtymät vaiheesta toiseen eivät ole veitsellä leikattuja, vaan hienoista sahailua; siksi myöskään 'edellisen vaiheen pulpahtamiset' eivät ole taantumista, vaan luonnollista kasvua.
❐ 

____________________________________________


➤ Voit kuunnella tämän blogin podcastina 'Narsisti vs. Minä' -kanavalla TÄÄLLÄ >>

🔸 Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:
Narsistin uhri & tunteiden vuoristorata. >>
Narsistin uhri & C-PTSD. >>

Narsistin uhrin viha ja kostonhimo. (C-PTSD:n oire) >>

Ero narsistista - mitä odotettavissa? vol2 (uhrissa) >>
Kuinka narsistin uhri voi tulla toimeen oman vihansa kanssa? >>
Miksi narsistin uhrin toipuminen kestää niin kauan? >>
Narsistin uhri & 'häpeän monet kasvot'. >>
Kun narsistin uhri kaipaa 'vanhaa minää'.. >>
"Kuinka katkaisen traumasiteeni narsistiin?" >>
Kuinka tulla immuuniksi narsisteille? >>
"En toivu narsistista, vaan traumoistani!" >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >>

Blogin kuvat: @ketutsubiyanto @teonaswift @andriapiacquadio @pexels