Älä vastaa viesteihin.

10.03.2021

❖ Narsistisen parisuhteen jälkeen uhri on äärimmäisen haavoittuvainen. Mieli, keho ja tunne-elämä ovat uuvuksissa, kaaoksessa. Tuntuu, ettei henki kulje, sillä sisin on täynnä keskenään ristiriitaisia tunteita kuten häpeä, itseinho, mitättömyys, syyllisyys, kaipuu, suru, itsetuhoisuus, viha..

❖ Ja se traumaside. Addiktio. Sitä on niin riippuvainen siitä ihmisestä, joka kuitenkin kivun aiheutti. Itsekin tajuaa, että kuvio on sairas. Mutta ei vaan voi itselleen mitään.

❖ Näissä tunnelmissa kaikenlaiset viestit, meilit ja puhelinsoitot narsistilta ovat paradoksaalisesti yhtäaikaa balsamia ja suolaa. Kuinka voi yhtä aikaa odottaa ja pelätä toisen yhteydenottoja?

❖ Koska sisimmässä kajastaa kuva siitä fantasiataivaasta, jonka narsisti tarjosi, mutta samalla silmiä sumentaa epätoivon helvetti, joka tuhosi kaiken.

❖ Kieroutunut asetelma narsistisessa suhteessa merkitsi sitä, että elämä pyöri täysin narsistin ajatusten, tarpeiden ja kontrollin pihdeissä; tätä hallintaa narsisti haluaa jatkaa yhä suhteen jälkeenkin.

❖ Ja siinä hän onnistuu, jos saa viestinsä läpi, jos saa sinut reagoimaan, provosoitumaan. Silloin tunteesi ovat hänen käsissään. Silloin syntyy tunne, että olet oman elämäsi B-luokan matkustaja, kippari on aivan joku muu.

❖ Niin kauan kuin narut ovat narsistin käsissä, niin kauan uhrin ahdistus rusentaa rintalastaa.

❖ Oman mielenrauhan vuoksi on katkaistava napanuora narsistiin, blokattava hänet niin, että voi keskittyä kuuntelemaan itseään: mitä ajattelen, koen, tunnen - kuinka auttaa itseä eheytymisen tielle.

❖ Tartuthan oheiseen Teijan meilaamaan kultaakin kalliimpaan neuvoon, se on yksi konkreettinen keino saada ote itsestäsi ja elämästäsi. ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >> 
Blogin kuvat: @romanodintsov @andreapiacquadio @pexels