Olenko altavastaaja?

18.12.2020

❖ Ämerikkäläiset ovat keksineet kehitellä tälle päivälle omituisen teeman: on 'Altavastaajapäivä'.

❖ Altavastaaja. Mielenkiintoinen sana. Sen synonyymejä ovat muun muassa syntipukki, luuseri, uhri, saalis, syytetty, häviäjä, heikompi, alakynnessä oleva - kilpailussa se, jonka ei todellakaan oleteta voittavan.

❖ Tuttua matskua vuosien takaa. Miten on mahdollista, että satumaisen ainutlaatuinen rakkaus teki minusta loppujen lopuksi altavastaajan, syntipukin, luuserin, uhrin, saaliin, syytetyn, heikon, alakynnessä olevan - sen, joka häviää?

 ❖ No, narsistillahan on konstit tähän: manipulaatio, kontrolli, häpäisy.  Seksuaalinen ja muu fyysinen väkivalta, väheksyntä, arvostelu, sairastuttaminen. Mutta hei - itselläni oli jo ennen narsistisia suhteita (2kpl) taakankantajan vikaa, joten olin narsistille kuin pala kakkua.


❖ Eli jos oikein tarkkoja ollaan, jonkinasteinen altavastaaja, syntipukki, uhri, saalis, syytetty, heikko, alakynnessä oleva olen ollut aina - ei ihme, että olen ollut usein myös häviäjä. Ja silläpä narsisti pääsi mässäämään ja huvittamaan itseään koko rahan edestä.

❖ Tämä onkin ollut itse asiassa yksi suuri teema terapiassani: mikä teki minusta alunperinkin taakankantajan ja miten voin muuttua siten, että kannan oman vastuuni, mutta en koko maailmaa. Miksi olen kaivannut niin epätoivoisesti hyväksytyksi tulemista, että olen antanut etusijan muiden tarpeille - ja miksi olen tulkinnut, että 'kaikki on minun vastuulla'..?

❖ Tämä tutkintalinja on siksi niin merkityksellinen, koska itsetuntemuksen kautta olen oppinut tunnistamaan omat kipupisteeni, itselleni vahingolliset valintaperusteeni ja narsistin punaiset varoliput.

❖ Kun nyt on Altavastaajapäivä, niin otetaan siitä kaikki irti: skoolaan itselleni, sillä olen oivaltanut altavastaajaongelmatiikkani - mikään muutoshan ei ole mahdollista ennen kuin antaa vauriolleen nimen. Toivon mukaan skoolailen ensi vuonna samaan aikaan otsikolla 'Uusi Minä'! Yhdessä sinun kanssasi? ❐

____________________________________________

🔸 Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:
Narsistin manipulaatio vol1: 3.persoona. >>
Narsistin manipulaatio vol2: gaslighting. >>
Narsistin manipulaatio vol3: rakkauspommitus ja imurointi. >>
Narsistin manipulaatio vol4: toisenlainen rakkauspommitus. >>
Narsistin manipulaatio vol5: musta empatia. >>

Narsistin manipulaatio vol6: 'uhrin oma valinta'. >>

Mitä on narsistin kontrolli? >>
Narsistin uhrin 3 vertailumiinaa. >>
Kuinka narsisti käyttää seksiä musertaessaan uhrinsa..? >>
Haastattelussa seksuaaliterapeutti Tanja Moring - "Miten narsisti rikkoo uhrinsa seksuaalisuuden?" >>
Narsistin uhri & 'häpeän monet kasvot'. >>  
Narsistin uhri & luopumisen tuska ja toivo. >>
"Mitä voin oppia narsistilta - vai voinko?" >>
Haastattelussa terapeutti Maritta Joki: Narsistisen parisuhteen dynamiikka ja uhrin toipuminen.. >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >>  
Blogin kuva: Kirsi Toinintytär