"Tartuin syöttiin."

22.11.2020

❖ Kun löytää itsensä narsistisesta parisuhteesta useammin kuin kerran, alkaa väistämättä epäillä kauhuissaan, "olenko narsistimagneetti, ovatko narsistit kohtaloni".. Kuten oheinen runoni kuvaa.

❖ ..aivan kuin 'tää kaikki vaan tapahtuu mulle, elämä potkii päähän'.. Todellisuudessa 'nää asiat ei vaan tapahtunu mulle', vaan myös itselläni oli osuutta asiaan. Tällä en tarkoita missään tapauksessa itseni syyttelyä, sillä en todellakaan ole vastuussa siitä, että joku pahoinpiteli minua, vaan puhun nyt ennemminkin omasta aktiivisesta osuudestani siihen, että ryhdyin ja olin suhteessa narsistiin, oikeammin: kahteen.

❖ Olin itse asiassa aloitteentekijä molemmissa tapauksissa. Narsistin mukasyvällisyys, -tunneälykkyys, -huomaavaisuus ja -sielukkuus sekä itsevarmuus kiehtoivat, tartuin syöttiin.

❖ Koin heidät jopa jännittäviksi, haltioidun heidän kyvystään poiketa valtavirrasta, olla oman tien kulkijoita. Olin aistivinani heissä vastuullisuuttakin. Olivat kuin kallio. Aa, ja se sielunkumppanuus!

❖ "Tää on liian hyvää ollakseen totta". Niinhän se olikin. Kyllä olen miettinyt pääni puhki, miksi en nähnyt punaisia varoituslippuja, miksi ostin sen kaiken - ja sallin itseni pahoinpitelyn henkisesti ja minuuteni murtumisen myötä myös fyysisesti, sairastuin.

❖ Omalla kohdallani olen löytänyt paljonkin syitä, miksi narsistit vetivät puoleensa, miksi heidän luoma illuusio turvallisesta rakkaudesta veti puoleensa: itsessäni on ollut turvattomuutta, hyväksytyksi tulemisen nälkää, miellyttämisen tarvetta, ulkopuolisuutta.. muun muassa omista vanhoista traumoistani ja keskenkasvuisuudestani johtuen. En tunnistanut illuusiota, vaan halusin uskoa, että 'tämän ihmisen kanssa olen ehyt, kokonainen'.

❖ Onkin ollut työläs tie pureutua sokeisiin pisteisiini; romuttuminen narsistien käsittelyssä pakotti siihen. Hyvä niin, vaikka rankalta tuntuu niin sanoakin, mutta jotain pitikin tulla tehdyksi, sillä tuhlasin täysin kritiikittömästi kiltteyttäni ja empaattisuuttani, ilman rajoja.

❖ Aivan kuin suomut olisivat pudonneet verkkokalvoiltani. Kiitos terapian, vertaistuen sekä kokemusasiantuntijoiden ja ammattilaisten videoiden, blokien.. olen saanut nimettyä heikkouksiani, minkä myötä narsistien mielikuvitusrakkaus ei enää nappaa.

❖ Tuntuu hyvältä olla jalat maassa. Ja ymmärtää, että vaikka olen tehnyt elämässäni virheellisiä valintoja - tänä päivänä voin valita myös viisaasti. Elämä ei vain 'tapahdu mulle', vaan voin vaikuttaa siihen, aktiivisesti. ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >> 
Blogin kuva: @elinaaraja @pexels