Armotonta.

25.09.2021

◈ Omatunnollisen on liki pitäen mahdottomuus uskoa, että joku voi olla niin omatunnoton, että NAUTTII toisen kärsimyksestä ja siksi PYRKII aiheuttamaan kärsimystä. Se vaan ei mene kupoliin, kun itsellä on omatunto!

◈ Narsistin tekee naristiksi nimenomaan se, että hän on vailla minkäänlaista oikean ja väärän kompassia, joka koskettaisi häntä. Hän kyllä tietää tasan tarkkaan, mitä suurin osa ihmisistä pitää oikeana ja vääränä - ja tätä koodistoa ihmisissä eli omaatuntoa, narsisti käyttää itsensä eduksi.

◈ Herättelemällä manipulaation avulla uhriensa omaatuntoa käyntiin narsisti saa aikaiseksi ihmisissä häpeää, joka ei näille kuulu. Kyse on alunperin narsistin omasta häpeästä, jota hänen sisimmässään oleva avuton kaltoinkohdeltu lapsi itsestään kokee, mutta koska narsisti on jäänyt henkisestä uhmaikäisen tasolle, hänelle ei ole kehittynyt omaatuntoa, joka mahdollistaisi itseanalyysin.

◈ Operoiva omatunto ei enää aikuisena kasva. Siksi narsistin kärsimyshuvittelu jatkuu hamaan tappiin.

◈ Narsisti elää vihan ja kateuden voimin. Hän kaataa omaa pienuuttaan toisten harteille voidakseen tällä tavoin uskotella itselleen olevansa ylivertainen.

◈ Tämän vuoksi meidän on niin oleellista tarttua kokemaamme traumaan siten, että tiedon kautta erotamme kokemastamme häpeästä sen, joka on meihin ulkopuoleltamme väkivalloin tuutattu - ja sen kompassihäpeän, joka meillä kuuluukin olla tilanteissa, jolloin olemme tehneet jotakin väärin toisia ihmisiä kohtaan. Tämä jälkimmäinen on tervettä punaa, mutta narsistin luoma häpeä on puhdasta väkivaltaa, sillä projisoimalla oman skeidansa toisille ihmisille narsisti tekee kanssaihmisistään sijaiskärsijöitään.

◈ Joten onko ihme, että uhri on narsistin käsittelyn vuoksi niin romuna, olematon, syyllisyystaakan alle lyhistynyt? Ja onko ihme, että tällaisessa tilanteessa tarvitsemme kipeästi korjaavia kokemuksia heiltä, joilta hoivaa voi saada: vertaisiltamme!

◈ Vertaistemme rakkaudelta älkäämme siis kieltäytykö, vaikka narsisti on meihin luottamuspulan istuttanutkin. Saman myllyn läpikäynyt ihminen tietää 100%sti, mitä narsistin vuoksi on voinut joutua kokemaan - siksi toisilleen tuntemattomatkin voivat jakaa rikotulle ymmärrystä, hyväksyntää ja tukea. Se on rakkautta. Ja rakkaudessa ei pelkoa ole.

◈ Tämän vuoksi kannustan sinua omiesi pariin. Jotta tervehtyminen voi käynnistyä ja vapaudut narsistin luomasta vankilasta. Askel askeleelta. ❐

____________________________________________


🔸 Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:
"Tajuaako narsisti, että hän satuttaa muita ihmisiä?" >>
Miksi narsisti on kylmä, vastuuton ja ristiriitainen? >>
Narsisti on tunne-elämältään uhmaikäisen tasolla. >>
Narsistin henkinen fyysinen väkivalta. >>
Älä kadehdi narsistia - hän on kummitustalo. >>
Narsistin manipulaatio vol5: musta empatia. >>
Narsistin väkivalta on HÄPEÄllistä! (käytössä 3 erilaista häpeää) >>
Narsistin uhri & 'häpeän monet kasvot'. >>
Miksi narsistinen ihmissuhde on niin musertava? >>
Miksi narsistisen suhteen jälkeen "kukaan ei tunnu miltään"? >>
Kuinka tulla immuuniksi narsisteille? >>
"En toivu narsistista, vaan traumoistani!" >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >>  
Blogin kuva: @georgebecker @pexels