Kaksoisstandardia.

28.08.2021

❖ Tuli dejavu-olo, kun tuon liikennemerkkirykelmän ohitin.

❖ Narsistin kanssa eivät normaalit liikennesäännöt pelaa lainkaan, sillä narsisti pystyttää tienvarsiin täysin mielivaltaisesti täysin käsittämättömiä kielto- ja suuntakylttejä.

❖ Narsistillahan on käytössään kaksoisstandardi: hänellä itsellään on oikeus kaikkeen villinlännen tyyliin - ja pilkuntarkat säännöt ja rajoitteet koskevat muita ihmisiä.

❖ Narsistin intohimona on kontrolloida toisia ihmisiä eli saada johdateltua nämä tekemään, sanomaan, kokemaan ja valitsemaan hänen mielensä mukaan; tähän hän käyttää manipulaatiota, uhkailua, kiristämistä, syyllistämistä, valheita.. Saadakseen uhrinsa tottelemaan hänen asettamia lakeja, määräyksiä ja pykäliä.

❖ Se on käytännössä sitä, kun narsisti sanelee, mihin järjestykseen mausteet tulee hyllyttää, miten saat pukeutua, mitä ruokaa syödä, mitä harrastaa, ketä tavata, miten puhua, mitä ajatella, miten itsesi kokea, minne katsoa, kuinka istua, milloin nukkua..

❖ Elämä narsistin kanssa on siis kuin vankilatuomio. Kuka olisi voinut uskoa, että se ruusutarhan portti, jonka läpi narsisti houkutteli, johtikin sellin perukoille..?

❖ Tuossa vankilassa tuomiota tulee toisen perään, uhri on syyllinen aina ja kaikkeen. Narsistille elämä on kuin yhtä suurta oikeudenkäyntiä - sillä narsisti haluaa kerta toisen jälkeen osoittaa, kuinka hän on aina oikeassa ja kaikkeen syytön.

❖ Ja jotta 'vanki' on mahdollisimman puolustuskyvytön, tämä tulee nujertaa niin monen syytteen alle, että hänellä ei kulje enää happi.

❖ Ei siis ole ihme, että narsistin käsittelyssä uhri vajoaa kuin koomaan. Mieli, keho, tunne-elämä, henki.. ne kaikki ovat koomassa.

❖ Siksi lähteminen narsistisesta suhteesta on niin vaikeaa, siksi siihen paluu on niin helppoa, siksi tervehtyminen suhteen jälkeen on niin työlästä.

❖ Mutta lähteminen on mahdollista, paluun ei tarvitse olla enää vaihtoehto ja tervehtymisen tie on löydettävissä.

❖  Kanssaihmisten kanssa, tiedon voimin, terapian suojin. ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >>  
Blogin kuva: Kirsi Toinintytär