Ainaista näytelmää.

05.02.2022

◩ Tuntuu käsittämättömältä, että joku näyttelisi alati, feikkaisi, esittäisi, vetäisi roolia.. Mutta ihmiseltä, jolla ei ole omaa persoonaa, jatkuva valhemaailman pyörittäminen luontuu. Se vain tulee, ei se vaadi häneltä mitään ekstraponnistelua.

◩ Tämä on yksi kipeimpiä asioita narsistin uhrille kohdata ja sisäistää: narsistilla on sisimmässään sellainen vaurio, että hänelle elämä on ainaista peliä, oikeudenkäyntiä, kilpailua, näytelmää ja salaliittoteoriaa. Narsisti pitää jokaista ihmistä vastustajana, käyttöesineenä, lypsylehmänä, likasankona, uhkana.. Narsistisena lähteenä. Hän ammentaa toisista ihmisistä todisteita omasta ylivertaisuudestaan. Tässä valossa kaikki teot, sanat, toimet ovat laskelmoituja.

◩ Joten kyllä: ne kauniit, herkät hetketkin olivat loppujen lopuksi isossa kuvassa, fantasiaa.

◩ Tervehtymisen kannalta ei ole hyväksi loputtomasti keskittyä narsistiin eli hänen traumaansa ja sen synnyttämään omatunnottomuuteen, vaikka saadaksemme pontta luopua fantasiasta onkin tärkeää ymmärtää narsismin ja narsistin anatomiaa. Repivää, mutta välttämätöntä.

◩ Jotta saa tunnesiteen poikki on oleellista kieltäytyä kostolta, kaunalta ja kylmyydeltä, sillä se on omatunnottomuutta, jonka uhriksi tuli juuri joutuneeksi. Luopumalla tästä inhimillisestä, mutta ei-toivotusta asenteesta ja ryhtymällä surutyöhön pääsee asian ytimeen: omaan omatunnolliseen tervehtymiseen. ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivustoni
TÄÄLTÄ >> 
Blogin kuvat: @pexels