Ei sen ihmeempää. (p)

18.12.2021

◆ Ohessa Annen oivaltavaa viisautta 'Narsisti vs. Minä' -kanavan kommenteista. Kiitos!

◆ Tieto todellakin on voimaa; sen avulla on mahdollista saada mielen- ja tunnetason etäisyyttä narsistiin, lakata ajattelemasta häntä kiehtovan/pelottavan mystisenä ja todeta, että hänhän onkin pahoin vaurioinen ihmispolo, joka koettaa pysyä illuusioidentiteettinsä kanssa kasassa.

◆ ..eli kun uhri oikein kipuilee oman rikkonaisuutensa kanssa, ja tuntee luissa ja ytimissä alennustilan voiman, jolla narsisti on uhrin elämää ohjaillut, voi sittenkin astua ulos tuon tunnevammaisen ja mieleltään uhmaikäiseksi jääneen valhemaailmasta sekä kieltäytyä ostamasta enää narsistin häränkakkaa.

◆ Häränkakkaa, jonka pitäisi saada uhrin kokemaan itsensä vastenmieliseksi jätökseksi, jolla ei ole mitään virkaa Telluksella. Tätä valhetta ei tarvitse enää niellä.

◆ Kun katsoo narsistia tästä eespäin juuri niiden silmälasien läpi, että 'siinä se pieni poika/tyttö kiukuttelee ja koettaa varastaa muiden lelut', niin hänen touhunsa eivät näyttäydy enää sen arvoisina, että noihin konflikteihin kannattaisi lähteä mukaan.

◆ Narsistin mielenkiinnon saa lopahtamaan lakkaamalla olemasta enää 'narsistinen lähde' eli ihminen, joka suostuu ohjailtavaksi, provosoitavaksi, peloteltavaksi, nujerrettavaksi. On oleellista olla mahdollisimman neutraali eli väritön ja eleetön, joka ei anna mitään tarttumapintaa narsistille. Toki narsistia tällainen jurppii, ja iso vaihe nytkähtää päälle varmasti hetkeksi - mutta tämäkin on odotettavissa. Samoja kaavojaan toistava narsisti ei olekaan enää mysteerinen, vaan häntä voi lukea kuin avointa kirjaa, jolloin voi monilta osin ennakoida hänen tempauksiaan.

◆ Neutraaliksi eli värittömäksi ja eleettömäksi voi kasvaa. Voimme oppia, kuinka olla 'harmaa kivi', kuinka katkaista yhteys tai minimoida pakolliset yhteydenpidot, kuinka selviytyä provosoinneista rakentamalla itselle 'tilanneidentiteetti'. Onneksi voimme sittenkin tehdä konkreettisia asioita suojellaksemme itseämme. ❐

____________________________________________


➤ Voit kuunnella tämän blogin podcastina 'Narsisti vs. Minä' -kanavalla TÄÄLLÄ >>

🔸
Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:
Narsistin uhri & 'tilanneidentiteetti'. >>
Narsistin anatomia. >>
Narsisti on tunne-elämältään uhmaikäisen tasolla. >>
Narsisti on vainoharhojensa vanki. >>
Mitä narsisti pelkää? >>
Narsistin valhemaailma. >>

Älä kadehdi narsistia - hän on kummitustalo. >>
Mitä on: 'Tieto on voimaa'? Kuinka narsisti & uhri voivat hyötyä 'tiedosta'? >>
Miksi narsistinen ihmissuhde on niin musertava? >>
Miksi tieto narsismista ei vie narsistin uhrin tuskaa pois? >>
Demonstraatio narsistin uhrille: 'ei yhteyttä' ja 'harmaa kivi'! >>
Miksi narsistin uhrin on tärkeää olla 'harmaa kivi'?
>>
"Voinko voittaa narsistin oveluudessa - ja siten kostaa?" >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >> 

Kuva: @shonejai @pexels