En kadu itseäni. (p)

14.07.2021

➤ Löysin kirppikseltä paitulin, jossa komeilee oheinen slogan; muistuttaa itseäni näistä kahdesta asiasta:

1.) Olen terapian, vertaistuen ja tiedon avulla päässyt oivaltamaan, että se akilleen kantapää, jonka kautta narsisti pääsi elämääni, oli turvattomuus. Se oli peruja siitä lapsena saamastani väärästä uskomuksesta, että 'en ole rakastettava, minut saa hylätä'. Tämä sisimmässäni ollut asenne itseäni kohtaan oli tehnyt minusta ihmissuhdekuvioissa käveleväksi anteeksipyynnöksi.

◉ Tällöin olin narsistille pala kakkua, koska hän pystyi esittämään minulle turvallista kalliota, periaatteellista aikuista, joka rakastaa ja arvostaa ehdoitta. Menin vipuseen.

◉ Todellisuudessahan, hyvinkin pian, minulle heitettiin päin kasvoja tieto, että tuo Sielunkumppanini ei todellakaan rakasta eikä arvosta minua - jolloin koetin kahta kauheammin miellyttämällä päästä takaisin siihen turvallisuuden satamaan, jonka kauneuden olin suhteen alussa kokenut. Kokemus oli itselleni aito, vaikka se olikin vain narsistin luomaa fantasiaa.

◉ Hylkäämiskokemus oli turvattomuudesta kärsivälle minulle niin raju, että olin valmis kulkemaan itseni yli, jotta kuulisin narsistin suusta: "rakastan ja arvostan".

◉ Mitä enemmän yritin, sitä enemmän uuvuin ja aloin lipua irti todellisuudesta, olin henkisesti ja fyysisesti kuin varjo, jolloin sain narsistin puolelta yhä enemmän halveksuntaa. Näin hänen kasvoiltaan, kuinka vastenmielisenä hän minua piti.

◉ Tuo ajatus jäi minuun uutena leimana, jolloin olin ei-rakastettava, helposti-hylättävä, ei-arvostettava ja vieläpä kuvottava. Harteillani oli rankka häpeä omasta syyllisyydestä ja tyhmyydestä, olisin hyvinkin voinut kulkea ylläni paituli, jossa sanat: 'Anteeksi, että olen olemassa. Sori, jos synnyin' (Jope Ruonansuun hahmoa siteeratakseni).

2.) Siksi toisekseen, oheinen slogan tuo mieleen kirjailija-mentori Toni Hinkan ajatuksen kirjassaan 'Eroon kiusaajasta': "Kun luet selviytymistarinoita, niin huomaathan, että kukaan ei kadu lähtöä narsistin luota, vaan ainoastaan sitä, ettei tullut lähteneeksi aikaisemmin.". Mikä loistava huomio!

◉ Jos vain olisin narsistisessa parisuhteessa ollessani edes ymmärtänyt olevani suhteessa narsistiin - saati, että olisin tuolloin tajunnut nostaa kytkintä ensimmäisen selkeän varolipun heiluessa!

◉ Suhteen jälkeen kannoin pitkään häpeää itsestäni, mutta tervehtymisen tiellä olen antanut itselleni anteeksi tietämättömyyden - emme voi koskaan ylittää kulloistakin viisauden tasoamme, vaan toimimme aina senhetkisen ymmärryksen pohjalta.

◉ Tämä on vapauttanut minut laittamaan pahoinpitelyvastuun narsistin kontolle ja ottamaan vastuun vain omasta elämästäni, siitä, että haen apua, jotta voin korjata alkuperäisen väärän uskomukseni itsestäni, sen, jonka narsisti suurensi ja syvensi.

◉ Olen voinut alkaa uskoa: minun ei tarvitse olla pahoillani olemassaolostani, vaan voin levollisin mielin luottaa sisältäpäin ohjautuvasti: olen rakastettava.

◉ Jos sinussa on samaa anteeksi pyytämisen tunnelmaa kuin minussakin oli, ja yhä painit sen ajatuksen kanssa, että lähteäkö toksisesta suhteesta vaiko ei, tai epäilet, oliko lähtemisesi oikea ratkaisu, anna ihmisten selviytymistarinoiden kertoa sinulle: et tule koskaan katumaan lähtöäsi narsistin luota! Saatat korkeintaan hetken surra, ettet tehnyt sitä aikaisemmin.

◉ Vahvistaaksesi tätä oivallusta luethan tänään mahdollisimman monta haastattelua ja blogia sekä katsele videoita, joissa ihmiset vakuuttavat, että elämä sai täysin uuden suunnan, kun rohkeni lähteä ja sulkea suhteen. Vasta tästä jokainen 'selviytyjä' kertoo voineensa ryhtyä eheytymisen tielle. Anna tämän viestin olla tukenasi! ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >>   
Blogin kuva: Kirsi Toinintytär