Särkyneen minän syndrooma.

30.12.2020

❖ Suhde narsistiin ei aiheuta 'vain mielipahaa tai särkyneen sydämen syndroomaa', vaan tuolloin liikutaan paljon syvemmissä vesissä: narsistin käsittelyssä uhrin minäkuva, itsetunto ja ihmisarvo murskaantuvat.

❖ Tämä tarkoittaa sitä, että uhrin mielenterveys, tunne-elämän tasapaino ja fyysinen jaksaminen ovat todella heikoissa kantimissa. Joten on täysin epärealistista ajatella toipuvansa narsistisesta suhteesta parissa viikossa. Ei se mene niin.

❖ On siis todella oleellista pysähtyä miettimään, mitä itsensä rakastaminen tarkoittaa, kuinka osoittaa itselleen rakastavansa itseään, kuinka auttaa itseään toipumisen tiellä.

❖ Ensimmäinen rakkaudenosoitus on se, että antaa itselleen luvan ymmärtää tämän: ihminen eheytyy ainoastaan prosessin kautta, mikä edellyttää elämän rauhoittamista siten, että on aikaa ja voimavaroja sisäistää, mitä narsistisessa suhteessa tapahtui, miksi tuli edes lähteneeksi moiseen suhteeseen ja miksi siitä oli niin vaikea lähetä - sekä aikaa ja voimia rakentaa itselleen terve minäkuva, itsetunto ja omanarvontunto.

❖ Tämän luvan myötä on mahdollista lakata reipastelemasta - on lupa ja vastuu hakea itselleen apua terapiasta ja vertaistuesta.

❖ Itsensä rakastamista on myös tilan antaminen mielessä kaikuville kysymyksille:
▷ Miten voin koskaan enää luottaa kehenkään?
▷ Miten voin ikinä enää rakastaa ketään?
▷ Mistä tiedän, ettei seuraavakin kumppanini ole narsisti?
➜ Nämä kysymykset ovat tärkeitä indikaattoreita paranemisprosessia arvioidessasi, sillä niin kauan kuin nämä ajatukset täyttävät mielesi, niin kauan on viisautta keskittyä omaan kasvuun terveemmäksi, lakata hätäilemästä uuden suhteen perään.

❖ Vaikka nämä kysymykset usein synnyttävätkin ahdistusta, ne ovat silti suojelevia
kysymyksiä, sillä ne kertovat, että uhri on yhä haavojensa kanssa rikki. Joten annathan niiden auttaa sinua!

❖ Itselleni terapia on ollut mahdollisuus kohdata omat jo aikaisemmat heikkouteni ja epävarmuuteni, joihin narsisti tarttui suhteen alussa koukuttaessaan minua itseensä - ja näiden kipupisteiden käsittely on vahvistanut minäkuvaan, itsetuntoani ja omanarvontuntoa siten, että narsistin tarjoamat 'vastaukset' eivät enää kiinnosta! En etsi enää rinnalleni ihmistä, joka olisi tuki ja turva tai joka tarjoaa elokuvamaista illuusiota rakkaudesta, vaan itsetuntemuksen kautta nämä mielikuvitushötöt eivät enää kiehdo.

❖ Olethan lempeä itsellesi, keskitythän itsesi eheyttämiseen ajan kanssa - ja sitä kautta uusien näköalojen luomiseen. ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >>  
Blogin kuva: @lilartsy @pexels