Häränkakkaa.

08.09.2021

➽ En useinkaan ymmärrä graffiteja, en joko saa selvää tai 'viesti' ei kerro mitään (sitä se ikä teettää), mutta tämän oheisen taideteoksen ymmärrän 100%sti!

➽ Narsistin elämähän perustuu pääsääntöisesti häränkakalle, sille, että ostat sen. Hän paketoi sen nättiin pakettiin, rusetti päälle ja pullantuoksua ympärille..

➽ Mitä todellisuudessa tapahtuu? Narsisti sitoo uhrinsa itseensä vahvalla tunnesiteellä, ja saa uhrin vakuuttumaan, kuinka herkulliselta sokerikuorrutettu häränkakka maistuukaan. Jolloin uhri myrkyttyy ja joutuu ennen pitkää hengenvaaralliseen tilanteeseen henkisesti ja jopa fyysisesti: narsisti syrjäyttää omalla häiriintyneellä egollaan uhrinsa merkityksellisyyden.

➽ Uhrin merkitys kulminoituu narsistin elämässä vain ja ainoastaan siihen, että tämän rooli on tukea narsistin höttöminäkuvaa ylivertaisena euforian lähteenä.

➽ Parisuhde narsistiin ei siis ole vain 'harmin homma', vaan äärimmäisen traumatisoiva kokemus, jolloin uhri kuolee sisäisesti, eikä kehonkaan suhteen välttämättä kaukana olla. Hengenvaara-merkki on siis enemmän kuin tarpeen!

➽ Siksi läheisten ei pitäisi tarjota uhrille tyhjiä tsemppilauseita eikä uhrinsa itsekään koettaa sinnitellä aforismien ja positiivisen ajattelun siivin - koska käsillä on uhrin ehkäpä suurin kriisi, jota hän on koskaan kokenut ja tulee kokemaan.

➽ Parisuhdeväkivalta aiheuttaa toksista stressiä, posttraumaattista stressihäiriötä, pelkotiloja, paniikkihäiriöitä, psykosomaattisia häiriöitä, itsetuhoisuutta.. Joten jos olemme näin syvissä vesissä, tarvitsemme myös syväpuhdistavaa hoitoa!

➽ Itseltäni kysyttiin vastikään, kuinka itse toivuin omista narsistisista parisuhteistani, johon vastasin: juuri niillä samoilla keinoilla, joista videoillanikin puhun kerta toisen jälkeen, ne ovat nimenomaan omakohtaisesti koeteltuja keinoja - ja hyväksi havaittuja.

➽ ..eli siis: narsistisen suhteen jälkeen tarvitsemme ensiapuna mahdollisuutta tulla tuskamme kanssa nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi ilman pelkoa siitä, että tulisimme jälleen arvostelluksi. Siksi vertaistukiryhmä on vertaansa vailla! Ihmiset, joka ovat joutuneet samaan helvettiin, antavat täyden tukensa toisilleen; tätä kokemusta ei mikään terapia korvaa, sen terapeuttisuus on sitä kaivattua syvähoitoa!

➽ Samaa kokemusta tarjoavat myös kriisikeskustelupalvelutahot - eli ihmiset, joilla on kokemusta, ymmärrystä, voimavarat ja tietoa auttaa narsistin uhria, joka poikkeuksetta kokee itsensä hyvin yksinäiseksi ja muserretuksi; siksi kriisiapuun turvautuminen on tärkeä keino auttaa itseään - eli hakeutuminen heidän pakeilleen, joilla on suuri sydän, ammattitaito ja tahtotaso olla tueksi!

➽ Tieto narsismista sekä trauman synnyistä ja niistä tervehtymisestä ovat tärkeä tukipilari hengenvaarallisesta ihmissuhteesta toipuessa. Tieto on voimaa siksi, että sen kautta kaaos muuttuukin loogiseksi palapeliksi, jonka palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Tällöin pelko siitä, että "olen keksinyt nää jutut hatusta / ylireagoinut / tulossa hulluksi" saa väistyä. Narsismi ON olemassa, "olen narsistin uhri. NYT ymmärrän, miksi narsisti toimi kuten toimi - miksi itse ostin sen häränkakan - ja miksi olen näin rikki!" Tämä oivallus on eheytymisen ensimmäinen askel. Ensimmäinen on aina se tärkein.

➽ Tästä eteenpäin askeleita on oleellista ottaa terapiassa, pitkäntähtäimen prosessissa, terapeutin kanssa. Jotta vanhat traumat, akilleen kantapäät ja narsistin aiheuttamat vauriot tulee sanoitettua - jolloin ne tulevat tietoisuuteen - jolloin niistä voi vapautua. Niin kauan kuin me jarrutamme tätä vaihetta, niin kauan kokemuksemme pitävät meitä otteessaan, koska alun ensiavun lisäksi me tarvitsemme kokonaisvaltaista terapiaa, jossa päästään kivun ytimeen operoimaan ja parantumaan. ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >>  
Blogin kuva: Kirsi Toinintytär