Hiljainen pahoinpitelijä.

18.12.2022

► Me erehdymme liian usein ajattelemaan, että narsismi olisi vain räikeää ja helposti havaittavaa, vaikka todellisuudessa ehkä jopa suurin osa narsisteista on matalan profiilin myrkyttäjiä, joiden kanssa ihmissuhde voi pitkään tuntua ihan normaalilta.

 ► Narsisteja on joka lähtöön: karkeasti sanottuna ilmi- ja piilonarsisteja, joista jälkimmäinen puhuu sen(kin) puolesta, että nainen narsistina ei ole lainkaan niin harvinainen ilmestys kuin saatamme luulla. Ja piilonarsismius paljastaa myös tämän kasvavan ongelman yleisyyden.

► Tässä erittäin kipeää ja osuvaa pohdintaa 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) seuraajan kommentissa:

❖ "Hiljainen pahoinpitely, jota piilonarsisti käyttää: ei ole lainkaan selvää, että sinua pahoinpidellään. Hiljainen pahoinpitely, joka ei sisällä näkyvää kontrolloimista kuten raivoamista, vähättelyä, uhkailua tai moittimista. Hiljainen pahoinpitelijä manipuloi systemaattisesti ja salakavalasti mieltäsi. Tämä tapahtuu esittäen tietämätöntä, rassukkaa tai viatonta persoonaa, ja siirtämällä syyllisyyttä, vääntelemällä sanomisiasi tai peitellyllä aggressiolla.
❖ Piilonarsisti esittää huolehtivaa, haavoittuvaa ja rakastavaa persoonaa, jottei paljastuisi. Olet voinut olla hiljaisen pahoinpitelyn uhri jo vuosia tai jopa vuosikymmeniä. Piilonarsisti kun on vakuuttanut sekä muille ihmisille että sinulle olevansa hyvä ihminen.
❖ Olipa hiljainen pahoinpitelijä sitten kumppanisi, vanhempasi, ystäväsi tai perheenjäsenesi, on hän salakavalasti riisunut identiteettisi, omanarvontuntosi ja ihmisyytesi pois - aikojen kuluessa.
❖ Hiljaista pahoinpitelijää on hyvin haastavaa tunnistaa.
❖ Kukaanhan ei ole narsistin uhri omasta halustaan, vaikka jotkut näin haluavat asian ilmaista." ❐

_________________________________________________