Hyvä vai paha kiertoon?

14.04.2021

◈ Narsistin aiheuttamat vauriot minussa olivat huikeita: hän syvensi ensin minussa jo olleita traumoja entisestään ja sai sitä kautta minut epävarmaksi niissäkin asioissa, joissa olin aikaisemmin ollut vahvoilla. Tunsin itseni todellaiseksi turhakkeeksi, tyhjäksi, merkityksettömäksi.

◈ Suhteen jälkeen meni luvattoman kauan pohtiessa vain sitä narsistia, että mitä hän teki/sanoi, miksi hän teki/sanoi niin - kuinka mitäänsanomattomaksi hän minut saikaan itseni kokemaan! Jumitin narsistissa katkeruuden voimalla.

◈ Miksi? Koska narsistin tekemiset/sanomiset olivat järjettömiä, ja koetin vimmatusti löytää tapahtumille järkevää selitystä; kärvistelin vuositolkulla tunteessa, että JUURI MINÄ olin tuon ihmisen uhri. Kun todellisuudessa KAIKKI hänen kohdalle osuvat ja häneen retkahtaneet joutuivat saman pahoinpitelyn uhriksi; narsistilla kun ei ole käytössään muuta kaavaa kuin rakkauden illuusion rakentaminen, uhrin sitouttaminen itseensä ja ennen pitkään uhrin murtaminen, riisuminen puolustuskyvyttömäksi. Tästä sairaasta rumbasta narsistin elämä koostuu.

◈ Ohje 'Älä ota narsistin tekoja henkilökohtaisesti' merkitsee juuri sitä, että ymmärtää: kohtaamallani väkivallalla ei ole mitään tekemistä minun kanssani, vaan siinä on 100%sti kyse narsistin omasta traumasta, jota hän ei tunnista, vaan hän kohdentaa pienuutensa muihin ihmisiin ollakseen itse keinotekoisen suuri.

◈ Tämän oivalluksen kynnyksen yli kun pääsin, alkoi aivan uusi luku elämäni historiakirjassa!

◈ Terapeutin ja vertaistuen sekä 'narsismitiedolla' pääsin kipujen juureen kysymään:
1.) Mitä olivat akilleen kantapääni jo ennen narsistia - joihin narsisti tarttui?
2.) Millainen oli narsistin luoma alennustilaminäkuva, millä tavoin se vaurioitti minua?
3.) Mitä asioita minun on hedelmällistä muuttaa tervehtyäkseni akilleen kantapäistä, jotta vastaisuudessa narsistin hollywood-diipadaapa ei enää kiehdo? Ja että en tarvitse enää parisuhteessa eheyttäjää, vaan vastavuoroista aikuisuutta, joka pohjautuu siihen, että molemmat kohtaavat omat keskeneräisyytensä, eivätkä luo toisilleen uhkakuvia tulla lyödyksi noilla kipupisteillä - eivätkä luo myöskään illuusiokuvia täydellisyydestä.

◈ Ellen tätä polkua suostu käymään, on minun siinä tapauksessa tyydyttävä siihen, että katkeruus ohjailee ajatuksiani, valintojani, ihmissuhteitani. Taakkaa joutuisivat kantamaan sellaisetkin ihmiset, jotka ovat tragediaani syyttömiä. Miksi minä sellaista elämää haluaisin, mitä kiksejä siitä saisin? Sehän on tapa, jolla narsisti elämää ja toisia ihmisiä käsittelee. Enkö juuri tästä narsistisesta todellisuudesta halua ulos? Vapaaksi.

◈ Se on mahdollista - itsensä kohtaamisen ja eheyttämisen kautta. ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >> 

Blogin kuva: @dzianahasanbekava @pexels