Inventaariota. (p)

27.11.2021

❖ Tietäisinpä oheisen piirroksen alkuperäisen tekijän, niin kiittäisin. Hieno tuokiokuva. Tärkeä!

❖ Oikein kun isossa kuvassa elämäänsä katsoo, niin taivalluksessamme on kaiken kaikkiaan kyse erilaisten uskomusten kanssa tasapainoilusta. Ne ovat usein kytköksissä vahvoihin tunteisiin, joita seuraamalla saatamme eksyä syviinkin syövereihin. Ellemme nimittäin muista, että tunne on viestintuoja, ei tosiasia.

❖ Tosiasia on se, että 'olen tärkeä, merkityksellinen ja rakastettava siksi, että olen - en sen vuoksi, että tunnen olevani'. Siis siksi, että faktuaalisesti o l e n.

❖ Jos minusta ei tunnu siltä, että olisin tärkeä, merkityksellinen ja rakastettava, se kielii siitä, että jokin minussa on rikki, ja se estää minua vakuuttumasta omasta arvokkuudestani.

❖ Jos lukittaudun ajattelemaan virheellisesti, että alemmuudentunteeni on yhtä kuin itseisarvoni, olen pattitilanteessa. Olen kokenut sen. En päässyt pitkiin aikoihin eteenpäin, koska olin antanut tunteille johtajan pestin, vaikka niiden piti olla alaisia, jotka tuovat tiettäväksi sen, kuinka tällä hetkellä voin.

❖ Sehän on kuin katselisin rakentamaani taloa, joka on nytkähtänyt pisamaisesti vinoon, ja kuvittelisin, että syy on vinous - vaikka oikea syy on esimerkiksi kehno perustus. Kehno perustus on siis syy (väärä uskomus itsestämme), ja vinous on seurausta (tunteet).

❖ Tästä näkökulmasta käsin homma alkoi valjeta: ymmärsin, että kaaottinen ahdistus, syövyttävä viha sekä kuristava tyhjyyden tunne eivät määrittele minua, vaan ohjaavat kysymään oikeita kysymyksiä: mihin osui, miksi sattuu? "Vinous kertoi, että perustukset olivat pielessä."

❖ En siis pidemmän päälle ole pohtinut terapiassa niinkään narsistia, vaan omia vammojani, niiden syntyperiä jopa lapsuuteeni saakka. Olen tajunnut kantaneeni vääriä uskomuksia koko ikäni; ja narsistien (2kpl) onnistui syventämään niitä. Ja rikkomaan nekin ominaisuudet, taidot ja vahvuudet, joita minulla oli joskus ollut.

❖ Tunne on siis keskiössä tervehtymisessä narsistisen ihmissuhteen jälkeen, koska se motivoi ja opastaa meitä etsiytymään tunteiden alkulähteelle - jolloin voi löytää itsensä oheisen linnun paikalta nakkailemassa vanhoja luuloja roskalavalle. Sen jälkeen tunteet ovat indikaattoreita sille, että jokin taakka on nyt pudotettu lopullisesti matkasta pois.

❖ Kamalat, mutta pelastavat tunteet siis, kiitos! ❐

____________________________________________


➤ Voit kuunnella tämän blogin podcastina 'Narsisti vs. Minä' -kanavalla TÄÄLLÄ >>


🔸 Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:
Narsistin uhri & 'häpeän monet kasvot'. >>
Narsistin uhrin 4 vahingollista minäkuvaa. >>

Kun narsistin uhri kaipaa 'vanhaa minää'.. >>
Narsistin uhrin korkea kipukynnys. >>
Titanic-tragedia ja narsisti-tragedia. >>
Mihin narsistin uhri sitoutuu rakkauspommituksessa/imuroinnissa? >>
Miksi tieto narsismista ei vie narsistin uhrin tuskaa pois? >>
"Mitä voin oppia narsistilta - vai voinko?" >>
Kun narsistin uhri astuu ulos narsistin maailmasta.. >>
"Kuinka katkaisen traumasiteeni narsistiin?" >>
Narsistin uhri T-risteyksessä: katkeruus vai vapaus? >>
"En toivu narsistista, vaan traumoistani!" >>
Katkeruuden, oksennuksen ja ylimielisyyden jälkeen: vapaaksi! >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >> 

Blogin piirros: tuntematon taitelija