Turha etsiä 'järkeä'. (p)

01.12.2021

➽ Oheinen Sarah niin tietää sen; jos olet ulalla narsistin touhuista, etkä saa niistä mitään tolkkua, et myöskään käsitä, mitä suhteessa tapahtui, niin tiedoksesi: ei narsistin toiminnassa olekaan mitään rationaalista syy-seuraus-yhtälöä. Miksi? Koska narsisti rakastaa konflikteja, ristiriitoja, draamaa, kaaosta.. Miksi? Koska silloin hän voi todistaa jälleen kerran itselleen ja muille, että hänen ylivertaisuutensa on niin totta.

➽ Myös 'hajota & hallitse' -taktiikka on käytössä parillakin eri tapaa; perheissä ja muissa yhteisöissä narsisti kategoroi ihmiset eri kasteihin, jolloin näistä ei ole toisistaan turvaa ja tilanne on narsistin hallinnassa - ja kahdenkeskisissä suhteissa narsisti hajottaa uhrinsa ajatusmaailman, itsetuntemuksen, itsenäisyyden, omanarvontunnon, ihmisarvon.. Jolloin uhrin hallitseminen on hänelle lasten leikkiä.

➽ Ja 'lapsen leikistähän' tässä onkin alati kyse, sillä narsisti on tunne-elämältään ja mieleltään kuin muutaman vuoden ikäinen, joka koettelee ympäristönsä rajoja, koettaa hahmottaa, mihin hän päättyy, missä on reviirimerkki ja missä toinen ihminen alkaa. Narsistilla tämä arvoitus ei koskaan selvinnyt eli toisten ihmisten yritys asettaa omia rajoja on hänelle punainen vaate.

➽ Tämän vuoksi narsistilta itseltään et tule koskaan saamaan selitystä hänen oudoille reaktioilleen, käytökselleen ja asenteelleen. Hän vain on sellainen, ja hän saa omasta mielestään sellaisena pysyäkin. Yllätyksellisyys on narsistin ase saada uhrinsa sekaisin, joten miksi hän tämän 'salaisuutensa' sinulle paljastaisi? Kaikki ihmiset, esineet ja tilanteet ovat hänen omaisuuttaan - tähtäimenä on muistuttaa, että hän on suuri, vahva, aina oikeassa ja kaikkeen syytön.

➽ Ja tämä: kärsimyksen aiheuttaminen on narsistille hubaa, koska sillä tavoin toiset ovat pieniä ja hän kaiken yläpuolella.

➽ Kun nyt tiedämme, mitä narsistin toimien takaa löytyy, kaikki alkaakin olla johdonmukaista. Siis ei järkevää, mutta luonnollista seurausta siitä, millaisin eväin narsisti on maailmalle lähtenyt. Ja tämän tiedon avulla voimme vapautua hänen aiheuttamistaan häpeästä ja syyllisyydestä. Tämä on tosiasia. Ei mielipide. Vaan fakta. ❐ 

____________________________________________


➤ Voit kuunnella tämän blogin podcastina 'Narsisti vs. Minä' -kanavalla TÄÄLLÄ >>

🔸 Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:
Mitä narsisti uhristaan ajattelee? >>
Älä kadehdi narsistia - hän on kummitustalo. >>
Narsistin uhri voi olla KUKA VAAN. (Mikä on taktiikka?) >>
Narsistin manipulaatio vol2: gaslighting. >>
Narsisti & aivopesu, kidutus, mielenhallinta. (11 tekniikkaa) >>
Miksi ja miten narsisti aiheuttaa uhrilleen yksinäisyyden? >>
"Tajuaako narsisti, että hän satuttaa muita ihmisiä?" >>
Narsisti on pohjaton kaivo loputtomassa suossa. >>
Narsistin uhri & luopumisen tuska ja toivo. >>
Miksi narsistinen ihmissuhde on niin musertava? >>
Narsistin uhri & 'häpeän monet kasvot'. >>
Narsistivanhempi & outo perhedynamiikka. >>
Narsisti on tunne-elämältään uhmaikäisen tasolla. >>
Kun narsisti ei suostu 'sulkemaan' suhdetta.. >>
Narsistin uhri & 'häpeän monet kasvot'. >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >> 

Kuvat: @pixabay @pexels