Sekavaa & kummallista.

02.01.2021

❖ Olin narsistisen suhteen jälkeen tyhjä minuudeltani ja täynnä kaaosta - olin vieraantunut todellisuudesta, olin pelkkä kuori, jota vaivoin siirtelin itseäni paikasta A paikkaan B.

❖ Sisimpäni oli todella yksin. Narsistisen suhteen aikana olin ajautunut yksinäisyyteen, joka syveni suhteen jälkeen häpeän vuoksi. Minulla ei ollut aavistustakaan, mitä oli tapahtunut.

❖ Olin liikkunut jo usean vuoden ajan samoissa pelottavan oudoissa maisemissa, sillä kävin läpi kaksi väkivaltaista parisuhdetta, ja se kaikki oli vääntänyt minäkuvani kasvot vinoon. Olin kahdestaan rujon minäni kanssa. Kannoin suunnatonta häpeää itsestäni, valinnoistani, häväistyksestäni.. ja tyhmyydestäni.

❖ Eristin itseni entuudestani, koska en voinut ottaa riskiä, että en tulisi ymmärretyksi - sillä se olisi kuin uusi isku, uusi hylkääminen.

❖ Olin kokenut jotain niin synkkää ja kummallista, että vain saman lihamyllyn läpikäynyt ihminen pystyisi näkemään tilanteeni - ja sitä vastakaikua oli mahdotonta löytää.

❖ Yhtäkkiä sana 'narsisti' osui silmiini, jotenkin se resonoi. Aivan kuin noissa artikkeleissa ja ohjelmissa olisi puhuttu minun elämästäni!

❖ Aloin etsiä paikkaa, jossa pääsisin puhumaan kivustani - löysin vertaistukiryhmän. Koin niin tulleeni nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi! Kukaan ei ihmetellyt, epäillyt eikä ohittanut ahdistustani. Muiden samassa tuskan otteessa olevien tarinat antoivat vahvistusta siihen, että nyt tiesin tragediani nimen. Huokasin helpotuksesta: "en ole keksinyt näitä juttuja, tää kaikki on olemassa!".

❖ Vertaistuki on ollut itselleni kantava voima katastrofini käsittelyssä; olen saanut tietoa, tukea ja ideoita omassa toipumisprosessissani. Kuinka terapeuttista! Myös itse terapiasta olen saanut valtavasti apua sen vuoksi, että vertaistuki on avannut silmäni ja olen sitä myöten tiennyt, mihin asioihin hakea apua, mitä solmuja itsessäni avata.

❖ Kuviot narsistisessa suhteessa ovat niin sekavia, epäloogisia ja kummallisia, että on todella vaikea löytää ymmärrystä kokemuksilleen sellaiselta, joka ei ole elänyt läpi samaa traumaa.

❖ Oman mielenterveyden vuoksi onkin todella oleellista saada jakaa tuskansa muiden narsistisen pahoinpitelyn uhrien kanssa - siksi kannustan suurella sydämellä, että haet itsellesi vertaistukiryhmän; se on konkreettinen keino auttaa itseäsi eheytymisen tiellä! ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >>