Kadonnut - löytynyt.

11.12.2020

❖ Narsistisen parisuhteen aikana ja jälkeen muistan olleeni täysin hukassa. Olin menettänyt otteeni itseeni, itsetuntooni, omanarvontuntooni, todellisuuteen.. Kaipasin niin takaisin aikaisempaa minääni ja elämääni.

❖ Vasta vuosien kuluttua tapahtuneista olen oivaltanut, että oli äärettömän huono idea tuhlata voimavaroja koettaen etsiä kadotettua minuuttani 'löytötavaratoimistoista' eli saada vanhaa takaisin, sillä juuri tuo hukattu minä oli se minä, joka ei nähnyt omia sokeita pisteitäni ja punaisia varoituslippuja eikä tunnistanut pahoinpitelyä pahoinpitelyksi. Joten miksi haikailla sen perään?

❖ Ymmärrän kyllä, että kun kokee tulleensa kaikkinensa murskatuksi, käytetyksi ja mitätöidyksi, mieli kaipaa sitä minää, joka ennen tätä tragediaa luotti, uskoi, panosti ja oli vilpitön.

❖ Olen päättänyt, että noita piirteitä minun ei tarvitse koettaa työstää pois omasta persoonastaani, vaan oleellista on rakentaa uusi minä, jonka ymmärrys itsestäni, luottamus itseeni ja vahva ote elämääni ei ole riippuvainen parisuhteesta - tai muistakaan ulkopäin asetetuista vaatimuksista ja määritelmistä.

❖ Kun kadottaa jotain itselleen rakasta, sattuu syvälle - kun löytää itsensä aivan uusin silmin, sisimpään laskeutuu levollisuus. ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >> 
Kuva: Kirsi Toinintytär