Traumakierteessä.

18.08.2021

◈ Miksi pysyin narsistisessa suhteessa? Miksi menin takaisin? Miksi en suhteen jälkeenkään tunnu pääsevän siitä ihmisestä eroon ajatuksissani ja tunteissani?

◈ Oheinen kuva sen kertoo. Näin luodaan traumaside.

◈ Suhteen alussa narsisti maalailee taivaan, jossa hänen uhrinsa kokee aidosti tulleensa nähdyksi, rakastetuksi, arvostetuksi - jolloin tunneside narsistiin on lyöty tiks-lukkoon.

◈ Alun upean kokemuksen siivittämänä uhri luottaa, avautuu, panostaa ja myöhemmin helvetin tullessa kuvioihin sietää, rationalisoi ja alistuu - sillä aina tuon tuosta hänelle väläytellään (imurointi) tuota suhteen alun ihanuutta.

◈ Imurointi eli alun ihanuuden toisinto ei ole suinkaan narsistin puolelta aitoa tunnetta, vaan se on teennäinen kädenojennus, jotta uhri saadaan pysymään suhteessa, antamaan narsistin kaipaamaa ihailua ja tekemään jotain narsistin puolesta.

◈ Mutta koska uhrin kokemus suhteen alussa oli niin aito, ja se liimautui solujen seinämiin, silmät kieltäytyvät näkemästä sitä kaikkea pahaa, koska sydän niin halajaa siihen 'taivaaseen'.. että sitä ottaa vastaan skeidaa täydeltä laidalta, kunhan hetken seesteisyys olisi tavoitettavissa.

◈ Narsistillehan parisuhteet ovat ihmiskokeita: hän testaa, kuinka kauan menee, että kumppani murtuu. Tätä hän tekee kaikkialla kaikkien ihmisten kanssa. Kaikki hänen aikaisemmatkin suhteensa ovat ollet samanlaisia kokeita.

◈ Miksi? Siksi, että hänelle on tärkeää osoittaa muille ihmisille näiden pienuus, heikkous, 'vääryys' ja syyllisyys - jotta hän voi lillua omassa fantasiassa, jonka mukaan hän on suuri, vahva, aina oikeassa ja kaikkeen syytön.

◈ Tuo oheinen kierre muodostaa ikään kuin koodin uhrin sisään - hän suostuu tähän karuselliin, koska hänen rakkautensa suhteen alussa oli aitoa, hän uskoi kohdanneensa toisen puoliskonsa, jonka kanssa oli mahdollista löytää ykseys.

◈ Traumaside on myös se, joka kalvaa suhteen jälkeen, kauankin.

◈ Traumaside on ohjaillut tunne-elämää ja omaa merkityksellisyyttä niin kauan, että siitä irtaantuminen on työlästä.

◈ Onneksi se on kuitenkin mahdollista. Silloin, kun tämän oivalluksen tekee: olen narsistin uhri, hänen psykologisen sodankäyntinsä ja pelinsä kohde sekä hänen ihmiskokeensa koekaniini.

◈ Oleellisintahan tässä kohtaa on kohdata se trauma, joka on ollut akilleen kantapää narsistiseen suhteeseen sukeltaessamme - sekä se trauma, joka syntyi narsistin toimesta: hän tyhjäsi, nollasi, mitätöi.

◈ Kun puhutaan traumasta, ei puhuta pahasta mielestä, tönäisystä eikä sydänsurusta. Puhutaan sielun tason rikkomisesta, ihmisarvon menettämisestä, spiritin varastamisesta, tunne-elämän raiskaamisesta sekä henkisen ja fyysisen terveyden uhasta.

◈ Jos suhteen alussa ajattelimme: "tällaista en ole kokenut koskaan aikaisemmin", sama pätee myös siinä hetkessä, kun putoamme narsistin vuoksi polvillemme - myös sellaista tuskaa emme ole kokeneet koskaan aikaisemmin.

◈ Tätä vasten ymmärtänemme, että reipastelut ja aforismit eivät meitä korjaa. Vaan tarvitsemme syvähoitoa. Kaikilta osin. Henkisesti, fyysisesti, tunne-elämän tasolla ja merkityksellisyyden löytämisen tasolla.

◈ Ei tule päivää, jolloin väsyisin hokemasta:
1.) vertaistuki
2.) kriisiapu
3.) tieto narsismista ja traumasta selviytymisestä
4.) psykoterapia
..ovat konkreettisia keinoja auttaa itseään. Se, että hakeutuu heidän näköpiiriin, joilla on sydän nähdä. ❐ 

__________________________________________


🔸 Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:
Miksi narsistisesta suhteesta on niin vaikea lähteä? >>
Miksi narsistin uhri palaa narsistin luo? (traumaside/addiktio) >>

Narsistin manipulaatio vol3: rakkauspommitus ja imurointi. >>
Narsistin manipulaatio vol4: toisenlainen rakkauspommitus. >>
Narsistin manipulaatio vol5: musta empatia. >> 
Narsistin uhrin manipuloitu rakkaus. >>
Narsistin valhemaailma. >>
Narsistin imurointi = traumasiteen kivijalka. >>
Narsisti & aivopesu, kidutus, mielenhallinta. (11 tekniikkaa) >>
Narsisti - jumalasta seuraava? (Narsistisen suhteen elinkaari K.Sourin kirjan valossa.) >>
Narsisti & uhri & kognitiivinen dissonanssi?! (traumasiteen avain) >>
Mihin narsistin uhri sitoutuu rakkauspommituksessa/imuroinnissa? >>
Kuinka narsistin uhri voi tunnistaa traumasiteen itsessään? >>
Miksi narsistinen ihmissuhde on niin musertava? >>
TEESI: "Aika ei paranna narsistin uhrin haavoja!" (varjotyö) >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >>  
Blogin kuva: Kirsi Toinintytär