Kumman kaa?

17.02.2021

❖ Tuon tuosta kannustan astumaan ulos narsistin todellisuudesta ja olemaan uskollinen omalle todellisuudelle. Mitä tämä tarkoittaa? Tässä esimerkkiä..

❖ Tänään on Teemapäiväkalenterin mukaan Hyvien Tekojen Päivä sekä Oman Mieleni Mukaan -päivä. Miten narsisti nämä teemat näkee, miten sinä?

▶ NARSISTI:
➣ Narsistille hyvät teot ovat -yllätysyllätys- työkalu saada mitä hän nyt sattuu milloinkin haluamaan. Hän voi sujuvasti olla olevinaan empaattinen, huomaavainen, epäitsekäs, kannustava.. Kun se palvelee hänen agendaansa. Työn alla voivat olla esimerkiksi kumppanin koukuttaminen (rakkauspommitus), traumasiteen ylläpito suhteen aikana (imurointi) ja imagon kiillotus. Narsistille hyvät teot ovat myös upea manipuloinnin elementti, keino saada ihmiset valloittumaan hänestä, mahdollisuus paistatella upeuden parrasvaloissa. Narsisti käyttää tekemiään hyviä tekoja myös syyllistämiseen: hän muistuttaa taatusti jossain vaiheessa, kuinka "Mä kyllä panostan ja teen kaiken sun puolesta, ja sulta ei irtoo mitään, onpa itsekästä!". Tämä todellisuuden horjuttaminen kantaa nimeä gaslighting-manipulaatio.
➣ 'Oman mielen mukaan' -ajatus on narsistin punainen lanka kaikessa tekemisissä, synonyymi sanalle itserakkaus. Se palvelee hänen -omasta mielestään- oikeutta riistää toisilta 'kaikki', tehdä toisista vastustuskyvyttömiä ja pyörittää ihmisiä mielivaltaisesti; se on elinehto hänen tyhjälle minuudelleen ja viihteen muoto hänen häiriöiselle mielelleen. Jos joku kehtaa uhmata hänen visioitaan ja asemaansa, niin auta armias.

▶ SINÄ:
➣ Sinulle hyvät teot ovat normiasetus mielessäsi: tuntuu hyvältä yllättää ja huomioida toisia ihmisiä sekä nähdä, miten pienetkin teot ja sanat saavat hyvää aikaiseksi. Hyvät teot ovat sinulle, paitsi ystävyyden osoitusta ja kykyä huomioida toisia epäitsekkäästi ilman tausta-ajatuksia, niin myös kohteliaisuutta ja fiksua käytöstä tuntemattomiakin ihmisiä kohtaan. Sinulle hyvät teot ovat käytännön tason tapa synnyttää voimauttavia tunteita itsellesi ja muille.
➣ Oman mielen mukaan eläminen merkitsee sinulle itsesi rakastamista niin, että tunnistat omat tarpeesi, toiveesi, identiteettisi eri vivahteet, ja uskallat ilman draamaa huolehtia, että niitä ei kyseenalaisteta eikä riistetä sinulta; näin annat muillekin selkeät signaalit siitä, millaisten periaatteiden pohjalta asioita ja tapahtumia tulkitset, mitä milloinkin milläkin tarkoitat, ettet roiku muissa ihmisissä määritelmiennälässä, ettet uhkaa toisten näkökantoja ja et myöskään koe uhkakuvana toisten ihmisten tarvetta elää oman mielensä mukaista elämää. Oman mielen mukainen eläminen on siis sinulle sekä itsesi että muiden ihmisten ymmärtämistä ja tilan antamista.

❖ Huomaatko nyt näiden esimerkkien valossa, missä mennään? Kumpi ajatusmalli puhuttelee? Kummassa todellisuudessa haluat elää, millaista asennetta haluat vaalia ja millaisilla ajatuksilla itseäsi ruokkia? ❐

____________________________________________

🔸 Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:
Narsistin manipulaatio vol5: musta empatia. >>
Voiko narsisti olla aidosti empaattinen/kiltti/epäitsekäs..? >>
Narsistin manipulaatio vol3: rakkauspommitus ja imurointi. >>
Narsistin manipulaatio vol4: toisenlainen rakkauspommitus. >>
Mitä narsisti uhristaan ajattelee? >>
Narsistin manipulaatio vol2: gaslighting. >>
Narsistin anatomia. >>
Narsisti on tunne-elämältään uhmaikäisen tasolla. >>
Narsisti on vainoharhojensa vanki. >>
"Tajuaako narsisti, että hän satuttaa muita ihmisiä?" >>
Narsisti ja uhri ovat täysin eri planeetoilta. (Oivallathan!) >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >>  
Blogin kuva: @minan @pexels