Viisas veto aivoilta!

20.06.2021

◈ Kesäreissulla kuvaamani linnanmuurit kertovat vahvaa tarinaa, sitä, kuinka vihollinen oli mahdollista pitää ulkopuolella, ja kuinka pienenpienistä ikkunantapaisista pystyi tarkkailemaan ympäristön tapahtumia, heiveröisesti saamaan valoa luolamaisiin huoneisiinsa.. Haa! Metafora!

◈ Narsistisen ihmissuhteen vuoksi ei ole tavatonta, että me rakennamme ympärillemme tanakan muurin vastareaktiona, joko sen vuoksi, että meillä ei ollut aikaisemmin ymmärrystä rakentaa minkäänlaisia raja-aitoja tai ne revittiin väkivalloin alas - yhtä kaikki: kun tulee ylikävellyksi, mieli katsoo turvalliseksi pykätä pystyyn sellaisen suojan, että 'loppuu se jyrääminen'!

◈ Viisas veto aivoilta! Ihmisen täytyykin saada levätä, olla hetken aikaa varma siitä, että saa olla rauhassa, eikä 'vihollinen pääse tontille'.

◈ Narsistisen suhteen jälkeen sitä on usein kovin yksinäinen, ja luottamus toisiin ihmisiin heikko, joten vetäytyminen omaan yksinäisyyteen on luonnollista. Se mahdollistaa sen, että voi alkaa olla itse se, joka laskusillat laskee avunantajille, kun se itselle sopii, sillä tämä itsemääräämisoikeus on narsistin jaloissa tullut poljetuksi.

◈ Kun hengitys ja pulssi rauhoittuvat, kun kontrollikyky omaan elämään alkaa olla vahvempi, kun linnan kivikäytävillä käveleminen yksin alkaa tuntua tukahduttavalta, on sen aika, kun muurit on syytä murtaa, kivi kiveltä laskea maankamaran tasolle. Ja rakentaa sen sijaan aita, jolloin näemme ulkomaailman tapahtumat, aurinkokin pääsee valaisemaan - silti kenelläkään ei ole lupa kaataa aitaa ja tulla luvatta mellastamaan omalle reviirillemme.

◈ Mietittiin kerran erään ystävän kanssa, että tuo reviiri voisi olla muodoltaan sellainen, että aita kulkisi paikoin laajallakin kaarella, toisaalta siinä voisi olla kohtia, jossa olemme naapureiden kanssa lähempänä, kättelyetäisyydellä; ja riippuisi itsestämme, missä kohtaa aidan reittiä tapaamme ihmisiä, omilla ehdoillamme siis.

◈ Tämä ei ole itsekkyyttä, kylmää etäisyyttä, vaikka voi siltä ensi tuntua, vaan sen opettelua, että saan tonttini (elämäni) omiin käsiini, että kohtaan ihmisiä tietoisesti sen matkan päästä, kuin kapasiteettini sallii ja motivaationi kannustaa - ilman sitä, että kyyhötän hamaan tappiin muurien takana, kosteissa tornisaleissa, auringonnälässä.

◈ Keskusteleeko metafora sinun ajatuksissasi? ❐

____________________________________________ 


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >> 
Blogin kuva: Kirsi Toinintytär