Narsistin tavoite nro1.

27.12.2020

❖ Miksi suhde narsistiin rikkoi minut niin totaalisesti? Miksi toipuminen on ollut niin työlästä? Miksi mielenterveyteni on ollut vaakalaudalla?

● .. koska luotin narsistin hengenheimolaisuuteen ja avauduin hänelle vilpittömästi: kerroin heikkouksistani, epävarmuuksistani ja menneisyyteni epäonnistumisistani; narsisti käytti tätä kaikkea minua vastaan tehdäkseen minut entistäkin heikommaksi, epävarmemmaksi ja epäonnistumisten nujertamaksi.

● ..koska manipulaation ja arvostelun kautta hän sai minut luopumaan itseäni voimaannuttavista asioista. Menetin otteeni itseeni, olin hukassa, olin kuin aseeton, jolloin narsisti sai minut hallintaansa.

● ..koska myytyään minulle illuusion harvinaislaatuisesta rakkaudesta hän sai minut sitoutumaan suhteeseemme niin suurella sydämellä, että kannoin hänen itsekkyytensä alttarille rakkaudenosoitukseni, annoin kaikkeni. Narsisti imi minut tyhjiin - ja sen jälkeen mitätöi kaiken.


● ..koska uupuessani henkisesti, tunne-elämältäni ja fyysisesti hän syyllisti kaikesta minua, uupumustani, persoonaani saaden minut kokemaan itseni vastenmieliseksi, halveksittavaksi ja ongelman ytimeksi.

❖ Jos tämä kaikki ei riko minuutta, niin mikä sitten?

❖ Kun minäkuva, itsetunto ja omanarvontunto revitään riekaleiksi, on normaalia olla niin ahdistunut, avuton ja näköalaton kuin mitä olin suhteen jälkeen. Olisi ollut epänormaalia, ellen olisi kokenut niin. Tunteet ovat olleet todellista vuoristorataa, sillä uuden rakentaminen on iso työ, kivuliastakin - ja siksi olen kiitollinen saamastani avusta terapiassa ja vertaistukiryhmissä sekä kokemusasiantuntjoiden ja psykologian ammattilaisten videoilta, blokeista, artikkeleista.. En ole ollut yksin.

❖ En halua koettaa palata entiseen minääni, vaan haluan tiedostamisen kautta rakentaa terveemmän minän ja oppia suojaamaan itseäni suhteilta, joiden tarkoituskin on vain rikkoa minut. ❐

____________________________________________

🔸 Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:
Miksi narsistinen ihmissuhde on niin musertava? >>
Miksi narsistin uhrin toipuminen kestää niin kauan? >>
Kun uhrin tunneside narsistiin muuttuu Tukholma-syndroomaksi >>
Kun narsistin uhri on sisäisesti kuollut.. >>
Narsistin manipulaatio vol5: musta empatia. >>
Kun narsistin uhri menettää itsenäisyyden.. >>
Narsistin uhri & luopumisen tuska ja toivo. >>
Narsistin manipulaatio vol6: 'uhrin oma valinta'. >>
Narsistin uhri & tunteiden vuoristorata. >>
Kun narsistin uhri kaipaa 'vanhaa minää'.. >>
Miksi tieto narsismista ei vie narsistin uhrin tuskaa pois? >>
Kuinka kasvaa ulos 'narsistin uhri' -identiteetistä? >>
"En toivu narsistista, vaan traumoistani!" >>
Haastattelussa terapeutti Maritta Joki: Narsistisen parisuhteen dynamiikka ja uhrin toipuminen.. >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >>
Blogin kuva: @mikegreer @pexels