Tarpeeton häpeä.

15.01.2021

❖ Häpeä saa narsistin uhrin nimittelemään itseään idiootiksi. Häpeä siitä, ettei nähnyt narsistin läpi, että tuli edes ryhtyneeksi suhteeseen narsistin kanssa ja ettei ymmärtänyt lähteä viimeistään siinä vaiheessa, kun narsisti aloitti pahoinpitelyn.

❖ Tarpeeton häpeä. Todellakin. Jos narsisti olisi niin helppo havaita ja jos hänen pahoinpitelynsä olisi niin helppo tunnistaa pahoinpitelyksi, kukaan ei narsistiin haksahtaisi. Narsisti on proo linssiin pissaamisessa, harhaanjohtamisessa, hyväksikäytössä ja väkivallassa.

❖ Olet uhri, et syyllinen. Narsistin häiriö ei ole sinun häpeäsi. Illuusion maalailun, manipulaatiopahoinpitelyn ja uhrin identiteetin rikkomisen voimin narsisti pystyy ohjailemaan uhrinsa tunne-elämää mielivaltaisesti ja kieroutuneen mielensä mukaan: muun muassa siksi narsistisesta suhteesta on niin vaikea lähteä.

❖ Narsisti ylläpitää tunnekierrettä, jolla hän voi sitouttaa uhrin itseensä:
suhteen alun hengenheimolaisuuden, ykseyden ja kokonaisuuden illuusion uusinnalla (imurointi) narsisti uskottelee uhrilleen suhteen aikana, kuinka 'me ollaan niin ME!', jolloin uhri luottaa suhteen ainutlaatuisuuteen, syntyy euforia..Täysin puskista heitetyt syytökset, halveksunnat, aggressiiviset hyökkäykset saavat uhrin kaaokseen, uuvuttavat, vievät alennustilaan.. Narsistin leikkikatumus herättää uhrissa toivon: josko NYT suhde saisi uuden suunnan, vielä on annettava uusi mahdollisuus. Tämä kierre jatkuu, jatkuu, jatkuu..

❖ Kyse ei siis ole missään tapauksessa uhrin idiotismista, vaan narsistin kylmyydestä. Koko tragedia on seurausta narsistin häiriöstä.

❖ Onneksi uhrius ei ole kohtalo, vaan voin eheytyä. Keskittymällä ensisijaisesti tutkailemaan vaurioita, jotka minäkuvani, itsetuntoni ja omanarvontuntoni saivat voin muuttaa elämääni ja valintojani siten, että havaitsen punaiset varoitusliput ja uskon näkemääni. Narsistin pähkäileminen kannattaa siis lopettaa ja keskittyä olennaisimpaan: omaan minään.
Itsetuntemuksen kautta pystyn suojaamaan itseäni vastaisuudessa. Narsistin virittämä tunnekierre ei siis todellakaan ole kohtalo.

❖ Eheytymiseen tarvitsen yhteyttä muihin ihmisiin, yksin ei tarvitse itseään ehjätä. Joten kesk
usteluapu luottoihmisten, terapeutin ja vertaistukiryhmän pakeilla on enemmän kuin suositeltavaa. ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >>  
Blogin kuva: @dmitriyganin @pexels