Onnen ulkoistamista?

10.11.2020

❖ Olin ymmärtämätön: narsistisen parisuhteen jälkeen en kohdannut vammauttaneita kokemuksiani perinjuurin, jolloin toipumiseni jäi puolitiehen.

❖ Uuden onnen toiveessa hakeuduin pian uuteen suhteeseen. Koin löytäneeni turvallisen rakkauden sataman ja sielunkumppanuuden - vaikka todellisuudessa löysin itseni uudesta narsistisesta suhteesta.

❖ Syytin itseäni: "Olenko narsistimagneetti?". Ei, vaan narsistit vetivät minua puoleensa kuin magneetti, koska etsin epätoivoisesti sydämeni korjaajaa - narsistit osasivat olla antavinaan tämän kokemuksen, jolloin olin myyty.

❖ Olin ymmärtämättömyyttäni ehdollistanut onnellisuuteni parisuhteeseen, ja sen myötä olin myös otollinen käyttöesine narsisteille.

❖ Opin kantapään kautta, että niin kauan kuin etsin parisuhteelta suurta täyttymystä ja mittaan kelvollisuuttani sen valossa, olenko yksin vai yhdessä, olen alati vaaravyöhykkeessä joutua itselleni vahingolliseen suhteeseen. Miksi? Koska silloin vaimennan intuitioni, enkä tunnista (en tahdo) punaisia varoituslippuja. Sen virheen tein.

❖ Siksi neuvon: niin kauan kuin pelkäät, että mistä tietää, onko seuraavakin suhde narsistinen, mistä tunnistaa narsistin, onko kohtalona olla lopunikää yksin, niin kauan pysy levollisesti itseksesi, toivu henkisesti, tunne-elämältäsi ja fyysisesti, sillä mihinkään ei ole kiire. Nuo sisimmässäsi vellovat kysymykset ovat mielesi viestiä sinulle. Niiden tarkoitus on suojella sinua.

❖ Epätoivo, hätäily ja pelko yksin olemisesta veivät minut syviin vesiin. Ethän tee samaa virhettä kuin minä. Rakasta itseäsi, eheytä itseäsi, katkaise narsistikierre.

❖ Muistathan tämän aforismin: "En ole vastuussa siitä, että joku pahoinpiteli minua, vaan olen vastuussa toipumisestani!". ❐

_______________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >>
Blogin kuva: @annaalexes@pexel
s