Narsistin oppikoulussa.

29.04.2021

▶ Törmäsin netissä surffaillessani erittäin viisaaseen Meredith Marplen tekstiin, antoi vastapainoa kivuliaalle kokemukselleni: 'menetin niin paljon kallisarvoista aikaa suostuessani toisen murjomaksi'. Meredith:

✦ "Opit, mitä rakkaus on - kun hän ei rakasta Sinua takaisin.
✦ Opit, mitä anteeksianto on - kun hän ei koskaan pyydä Sinulta anteeksi.
✦ Opit, mitä ystävällisyys on - kun hän hän arvostelee Sinua alati.
✦ Opit, mitä ihmisenä kasvu on - kun näet hänen olevan pysähtyneisyyden vankina.
✦ Kivun ja käsittämättömien tapahtumien keskellä - kuuntelethan sitä viisautta, jonka elämä Sinulle tarjoaa." (vapaa käännös)

▶ Olen usein pyöritellyt aatoksissain, että kuinka vaarallinen tunnesyöppö katkeruus on! Toki ymmärrän itseäni ja ahdistusta menetetyistä vuosista, sehän on inhimillistä, mutta loppujen lopuksi olen rekisteröinyt, että katkeruus on taakka, joka jää itseni kannettavaksi, sen varsinainen kohde on tietämätön inhostani - joten ketä rankaisen tapahtumista: itseäni!

▶ Elämän skeidakeissejä käsitellessäni olen tullut siihen johtopäätökseen, että ellen minä itse anna kokemuksilleni merkitystä, sitä ei tarjoilla taivaasta tarjottimella.

▶ Minun on itse otettava vastuu eheytymisestäni, niin rasittavaa kompurointia kuin se suurimmaksi osaksi onkin, mutta ei tervehtymistä voi ulkoistaa ja toivoa, että joku veisi tuskani pois - sitä päivää saa odottaa, jos en suostu itse varjotyöhön eli menemään juuri niihin tunteiden syövereihin, joita kammoksun.

▶ Ei ole oikotietä onneen; pysyvää parantumista voi tapahtua ainoastaan kohtaamalla kipuni ja niiden lähteet.

▶ Tämä ei ole tarkoittanut itsekseni reipastelua, vaan tahtoa hakea apua ammattilaisilta, läheisiltä, vertaistukiryhmästä, webbimaailmasta.. Avain on kuitenkin oma päätökseni päästää irti kokemistani vääryyksistä, jotta en rakenna niistä identiteettiä, joka on jo lähtökohtaisesti eheytymistä, nälöaloja ja ihmissuhteita tuhoava.

▶ Joten kyllä, narsisti voi opettaa paljonkin: nyt tiedän, mitä en ihmissuhteilta tahdo ja miltä itseäni suojaan. Tätä vapauden oivallusta narsistin ei onnistu minulta viemään. Paras 'kosto' narsistille ikinä. ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >> 

Blogin kuva: @mariusventer @pexels