Pian vain minä.

16.10.2021

❖ Kun suunnittelin avaavani 'Narsisti vs. Minä' -kanavan, mietin pitkään, mikä lapselle nimeksi eli millainen otsikko kuvaisi sisältöä parhaiten.

❖ Mukana piti olla 'narsisti'-hakusana, mutta toisaalta todellinen fokus täytyisi olla omassa toksisesta ihmissuhteesta tervehtymisessä - joten otsikon yhdistelmä lopsahti paikoilleen kuin itsestään.

❖ Järjestyskin voi olla tuo, sillä päästäksemme kohtaamaan omaa minäämme on meidän ensin tiedostettava, mistä olemme toipumassa. Jotta saamme etäisyyden pahantekijään, meidän tulee olla tietoisia narsistin ajatusmaailman 'anatomiasta'.

❖ Slogan ei ole sattumalta 'Tieto on voimaa' - nimittäin tiedon kautta on mahdollista erottaa itsemme narsistista mielen ja tunteiden tasolla; sen tiedon, että "ei ole minun syyni, että minua pahoinpideltiin", vaan kyse on sen toisen ihmisen vääristä teoista.

❖ Tunteiden oleellinen rooli on olla viestintuojina niin ongelmatilanteissa kuin tasapainonkin aikaan. Ne kertovat, kuinka voimme. Laivan kippariksi niitä ei kuitenkaan ole kriisin ja trauman äärellä syytä päästää, koska silloin tulisimme tehneeksi lisää itseämme vahingoittavia valintoja ja siirtoja. Kaaos syvenisi.

❖ Ruorissa on viisasta olla tiedon tuoma järki. Vaikka kuulostaakin kylmältä, se on silti kaunis teko itseämme kohtaan: luotsata aivoja tiedolla, jotta elämän peruskuviot rauhoittuvat, jolloin tunteetkin alkavat olla omissa käsissä. Silloin niin sanottu marssijärjestys on oikein päin.

❖ Miina voi olla tässä: jos jumitumme liiaksi pelkän narsistin pohtimiseen, elämämme tyssää niille sijoilleen, ja jollakin oudolla tavalla narsisti ohjailee elämäämme yhä. Päämäärä on saada sen verran tietoa, että tragedian yhtälö selviää, mutta jossain kohtaa on oman eheytymisen kannalta ratkaisevan tärkeää keskittyä omiin vaurioihin: vanhoihin, narsistin kanssa saatuihin ja elämän muillakin saroilla hankittuihin.

❖ Oman trauman käsittely on kuitenkin keskiössä. Vertaistuen, kriisiavun, tiedon ja myöhemmin myös psykoterapian kautta olemme motivoituneita avaamaan sen oven, jonka takana ovat avainkysymykset:

  • Mihin minussa sattui?
  • Mikä oli mennyt rikki jo lapsuudessa - mikä aikuisena?
  • Mikä oli akilleen kantapääni, joka mahdollisti illuusion ostamisen (jos kyse on aikuisuuden ihmissuhteesta)
  • Miksi sisäinen lapseni on niin yksin?
  • Kuinka opin luottamaan sisäisen äitini rakkauteen?
❖ Tämä on sitä paljon puhuttua varjotyötä; tiedostamattomassa olleet asiat itsessämme tulevat tietoisuuteen.


❖ Tällöin kukin voi vaihtaa oman otsikkonsa järjestyksen: "Minä vs. Narsisti" - ja hetken kuluttua otsikossa on vain 'Minä'. ❐

____________________________________________


🔸 Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:
"En toivu narsistista, vaan traumoistani!" >>
Narsistin anatomia. >>
Narsistin uhri & 'häpeän monet kasvot'. >>

Miksi tieto narsismista ei vie narsistin uhrin tuskaa pois? >>
Kuinka narsistin uhri voi tulla toimeen oman vihansa kanssa? >>
"Kuinka katkaisen traumasiteeni narsistiin?" >>
Kuinka kasvaa ulos 'narsistin uhri' -identiteetistä? >>
TEESI: "Aika ei paranna narsistin uhrin haavoja!" (varjotyö) >>
"Mitä voin oppia narsistilta - vai voinko?" >>
Narsistin uhri T-risteyksessä: katkeruus vai vapaus? >>
Kun narsistin uhri astuu ulos narsistin maailmasta.. >>
Katkeruuden, oksennuksen ja ylimielisyyden jälkeen: vapaaksi! >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >>