Punaiset liput. (p)

05.01.2022

◆ Punaiset liput eivät liehu, kun tieto puuttuu eli aikaisempi oma kokemus ja puhdas info. Itse olen jälkikäteen nimitellyt itseäni mm. siitä, että miksi en tunnistanut varoituslippuja, miksi en nostanut kytkintä aikaisemmin.. Nimittely on tarpeetonta ja suorastaan julmuutta itseä kohtaan.

◆ Itselläni oli kaksi narsistista parisuhdetta peräjälkeen; ensimmäinen piilonarsistiin, toinen ilminarsistiin. Ei siis ihme, etteivät kokemukseni N1:stä auttaneet N2:n tunnistamiseen, he kun käyttäytyivät alkuun täysin eri tavalla.

◆ N1:n tapaamisen aikaan itselläni ei ollut MITÄÄN ymmärrystä narsismista. Ehkä olin kuullut sanan, ehkä en, yhtä kaikki: en tiennyt, miltä narsismi näyttää, kuulostaa ja tuntuu oikeassa elämässä.

◆ Joten kuinka olisi voinut tunnistaa asian, josta en mitään tiennyt? Tiedon ja ymmärryksen puuttuessa en tullut tietoiseksi piilonarsistin kohdalla edes eron aikana hänen todellisesta ongelmatiikastaan, joten suostuin hänen narsistiseksi lähteekseen vielä pitkän aikaan eron jälkeen muun muassa provosoitumalla. Tällöin hänen onnistui romuttamaan minua entisestäni 'osoittamalla' minut moraalittomaksi, kylmäksi ja välinpitämättömäksi. Kunpa olisin tuolloin tiennyt 'harmaa kivi' -taktiikasta; mutta ei, lankesin ex-kumppanini miinoihin..

◆ Ilminaristin kaivoin esiin ihan itse vanhan ruutuvihkoni sivuilta; olimme tavanneet kolme vuotta aikaisemmin lentokoneessa ulkomaanmatkallani; hänestä aistimani 'turvallisuus' houkutti yhteydenottoon. Pitkään vain meilailtiin - kunnes vuoden kuluttua nähtiin - ja huikealla vauhdilla huomasin jättäneeni kotimaani ja hypänneeni uuteen maahan, kulttuuriin ja ansaan.. Suhde tuntui antavan itselleni vastauksen tarpeilleni ja toiveilleni, joten 'liian hyvää ollakseen totta' -tunne ei näyttäytynyt varolippuna, vaan niin todelta.

◆ Edellisen n-suhteen jäätyä kunnolla käsittelemättä kävi niin, että pian tyrmäävän kylmäksi osoittautunut uusi 'elämäni rakkaus' mursi minut täysin. Olin kuin hapero paperifiguuri..

◆ Vasta tuossa kohtaa sana 'narsisti' alkoi resonoida, hypätä silmiini teksteissä, haastatteluissa, elokuvissa.. Ja siksipä menin narsistien uhrien tukiryhmään. Sain vihdoinkin nimen kokemuksilleni!

◆ Tieto todellakin on voimaa! Kuin suomut olisivat pudonneet silmiltäni! Ja aloin tunnistaa punaiset liput muissakin asiayhteyksissä kuten ystävä- ja työkuvioissa, myös historiassani. Siitä lähti purkautumaan melkoinen vyyhti omassa elämässäni, terapiasta alkoi olla todellista hyötyä - ja narsistilampun syttyessä opin astumaan takavasempaan.

◆ Pari kertaa tosin kuvittelin handlaavani tilanteen työrintamalla, koska 'nyt tiesin' - mutta niin ei olisi pitänyt ajatella, koska sain näpeilleni melko rajustikin suostumalla yhteistyöhön narsistien kanssa. Piti näköjään käydä tie loppuun siinäkin mielessä, että sisäistin: pidä totaalinen etäisyys narsistiin, kävele pois.

◆ Nyt varoituslipuilla on suuri rooli ja annan niille tilaa. Intuitio, joka on siis alitajunnan, solumuistin ja faktojen aikaansaannosta, on vahva. Pelkkä aistiminen riittää - en jää enää arpomaan, mistä se johtuu, vaan vedän liinat kiinni välittömästi. Kyse on TIEDON jalkautumisesta.

◆ Kun olen terapian, vertaistuen, kriisikeskusteluavun, kirjojen jne. avulla oppinut tuntemaan itseäni ja vaurioitani sekä tervehtymään, pystyn myös torppaamaan ihmiset, jotka koettavat tarjota jotain epätodellista ja epäaitoa.

◆ Tänään kuuntelen, mitä punaisella lipulla on kerrottavanaan. ❐ 

____________________________________________


➤ Voit kuunnella tämän blogin podcastina 'Narsisti vs. Minä' -kanavalla TÄÄLLÄ >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >>