Rakkautta, rakkautta vaan! (p)

02.04.2022

◉ Rohkenen väittää, että narsistin käsikirjoittaman rumban läpikäynyt syyttää poikkeuksetta tapahtumista itseään; nimittelee itseään tyhmäksi, ääliöksi, hölmöksi, idiootiksi.. Tällainen armottomuus on kuin mätä kirsikka homeisen kakun päälle, sillä narsistisen ihmissuhteen jäljiltä sitä on jo muutenkin niin pohjamudissa.

◉ Sitä kyselee tuolloin muun muassa:
❖ Miksi uskoin sellaista satuilua?
❖ Miksi en nähnyt eksäni lävitse?
❖ Miksi pysyin suhteessa niin pitkään?
❖ Miksi palasin siihen? Miksi olen YHÄ tässä suhteessa?
❖ Miksi en pääse eroon tästä ihmisestä mielen ja tunteiden tasolla, vaan kaipaan häntä yhä?

◉ Olisiko näistä huomioista jotain apua noihin pohdintoihin:

❖ Narsisti on valheellisen, vaaleanpunaisen kuplan luomisessa niin proo, että valveutuneempikin haksahtaa siihen verkkoon todella helposti. Narsistille hänen oma fantasiaminäkuvansa Telluksen napana on todellisuudessa kuin korttitalo; siksi hän suojelee sitä henkeen ja vereen - ja on siksi höttörakkauden mestarileipuri!

❖ Rakastuessaan ihminen on AINA höpsö, höppänä, hyväuskoinen ja vähintään 10 senttiä maanpinnan yläpuolella. On siis täysin normaalia, että vastarakastunut katsoo kumppaniaan ruusuisin silmälasein, jolloin hälykellot eivät välttämättä kovin helposti soi, vaikka elokuvamainen rakkausstoori 'on liian hyvää ollakseen totta'.

❖ Koska narsisti puhuttelee uhrissaan nimenomaan tämän heikkoa kohtaa (jonka narsisti saa selville esimerkiksi olemalla niin empaattinen ja keskustelutaitoinen kuuntelija että!), on täysin ymmärrettävää, että sitä on vastustuskyvytön toisen antamalle hoivalle, empatialle, hyväksynnälle ja (muka)rakkaudelle!

❖ Narsisti pitää uhrinsa suhteessa niin sanotulla traumakierteellä: hän vaihtelee sopivin syklein ihanuuden hetkiä, tuskaista helvettiä ja sovinnontapaista, jotta saa uhrinsa uskomaan, että alun ihanuus on totta.

❖ Traumakierteellä narsisti saa uhrinsa tunteet muuttumaan sairaaseen sidokseen, traumasiteeseen. Se pitkittää uhrin lähtemistä ja houkuttelee (=likipitäen pakottaa) palaamaan suhteeseen takaisin. Inhimillistä, vaikka ei toivottavaa, mutta silti niin ymmärrettävää.

❖ Trauman ja surun käsittely narsistisen ihmissuhteen jälkeen ei tapahdu käden käänteessä, vaan merkitsee monenlaisten vaiheiden läpi kahlaamista: on shokkia, on tunteiden myrskyä, on analyysiä ja vihdoinkin vapautumista. Oikaista ei voi, sillä suuret muutokset, kuten tervehtyminen, edellyttävät syvähoitoa, vertaistukea, armollisuutta, tietoa, terapiaa, vanhojen ja uusien vaurioiden nimeämistä sekä aikaa. Se työ kannattaa: sillä tavoin kohtaat itsesi, tulet Sinäksi.

◉ Toivon, että tällaisten näkökulmien valossa uskot, että kaikki kokemasi kaaos, tuska ja turvattomuus ei kaikessa kaameudessaankaan ole outoa, epänormaalia eikä kummallista, vaan johdonmukaista ja rationaalista = asioilla on syynsä ja seurauksensa.

◉ Myös toipuminen on johdonmukaista ja rationaalista, kun alkaa ymmärtää narsistin ajatusmaailmaa, omia vaurioitaan ja kyseisen ihmissuhteen dynamiikkaa. Ymmärryksen kautta syttyy lamppu(ja), alkaa tapahtua omaksi persoonaksi eriytymistä ja toipumista! ❐

___________________________________________

➤ Voit kuunnella tämän blogin podcastina 'Narsisti vs. Minä' -kanavalla TÄÄLLÄ >>

🔸 Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:
Narsistin imurointi = traumasiteen kivijalka. >>
Narsistin uhri voi olla KUKA VAAN. (Mikä on taktiikka?) >>
Narsistin manipulaatio vol3: rakkauspommitus ja imurointi. >>
Narsistin manipulaatio vol4: toisenlainen rakkauspommitus. >>
Narsistin manipulaatio vol6: 'uhrin oma valinta'. >>
Narsistin uhrin manipuloitu rakkaus. >>
Narsistin illuusiopelikorttiässät.  >>
Mihin narsistin uhri sitoutuu rakkauspommituksessa/imuroinnissa? >>
Onko narsisti 'uhrin oma valinta'? >>
"Altistaako erityisherkkyys (HSP) minut narsistin uhriksi?" >>
Miksi narsistisesta suhteesta on niin vaikea lähteä? >>
Miksi narsistin uhri palaa narsistin luo? (traumaside/addiktio) >>

Kun uhrin tunneside narsistiin muuttuu Tukholma-syndroomaksi.. >>
Titanic-tragedia & narsismi-tragedia >>
Kuinka tulla immuuniksi narsisteille? >>

"Kuinka katkaisen traumasiteeni narsistiin?" >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >>

Kuvat: @pexels @jepgambardella @marialindsey @ravenalages @timamiroshnichenko @joshwillink @andreapiacquadio