Sammakkokeittoa.

02.05.2021

◉ Jos narsisti esittäytyisi ensitreffeillä, ensimmäisenä työpäivänä ja harrastekuvioiden kokoontumisissa het' kättelyssä omatunnottomana, itsekeskeisenä, empatiatyhjänä, suuruudenhulluna, juonittelijana, salaliittoteoreetikkona, julmana, tunteettomana, sieluttomana, sairaalloisena arvostelijana, joka on oikeutettu kaikkeen.. Niin eihän kukaan hänen keitinveteensä pulahtaisi.

◉ Kyllä narsisti tietää, mitä hän tekemässä; mustan empatian avulla hän käsittää, että hänen aito toimintatapansa karkottaisi ihmiset ja tekisi näiden sitouttamisen häneen itseensä mahdottomaksi - jolloin hänen missionsa pakottaa ihmiset marionettinukeiksi ei onnistuisi.

◉ Siksi narsisti näyttelee aikuista, ymmärtäväistä, yhteistyökykyistä, huomaavaista, rakkaudellista, hyvää kuuntelijaa, syvällistä, sielukasta, aitoa, haavoittuvaista, vastuuntuntoista, hellää, turvallista.. mittatilausihmistä, jollaisen sinä ja minä toivomme tapaavamme.

◉ Tällä tavoin syntyy tunneside, herää luottamus, avautuu sydän.. Ei narsistin osalta, vaan uhrin puolelta narsistiin.

◉ Tilanne on siis verrattavissa sammakon kohtaloon keitinvedessä; aluksi niin miellyttävän lämpöinen vesi tuudittaa sammakon autuuteen - lämmöt nousevat hitaasti, jolloin hälykellot eivät soi - ja veden poreillessa sammakolle käy surullisesti.

◉ Narsistin uhrina usein joutuu kokemaan keitinveden kiehumispisteen, jolloin -monen kokemus on- sitä kuolee sisäisesti ja kehokin pyytää armoa.

◉ Narsistin pahoinpitely ei siis johdu uhrin tyhmyydestä, luottavaisuudesta, avoimuudesta, panostuksesta, epäitsekkyydestä, rakkaudesta.. Vaan narsistin pahoinpitely on yksinkertaisesti narsistin harjoittamaa pahoinpitelyä - siksi, että hän on häiriöinen. Uhrilla ei ole pahoinpitelyyn osaa eikä arpaa.

◉ Yksi narsistisesta suhteesta toipumisen tärkein avain on lakata nimittelemästä itseään, ottamasta narsistin syytä itselleen, rationalisoimasta narsistin tekoja väkisin mustasta valkoiseksi.

◉ Olkoon sammakkotarina muistutusta ja todistetta siitä, kuka teki väärin, kuka ei.
◉ Viimeistään nyt: rakastathan itseäsi! ❐

_______________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >>  
Blogin kuva: @pixabay @pexels