Manipulaatiosatuilua. (p)

26.02.2022

◈ Erään nettikalenterin mukaan tänään on 'Kerro satu' -päivä. Dodiih, että sattuikin! Tuttua huttua narsistisen parisuhteen läpikahlanneelle? Kun kaikki oli suhteen alussa 'kerran elämässä' -tapahtuvaa 'liian hyvää ollakseen totta' -tarinaa. Aivan ihanaa! Se oli pelkkä pinkki kupla, mutta niin ihanaa!

◈ Yksi syy siihen, että olen ollut itselleni ankara ja sättinyt idiootiksi, on juuri tämä: "Kuinka saatoin uskoa todeksi tollasta höttöä?!"

◈ Tällainen käytös itseä kohtaan on gaslight-manipulaatiota; uhri jatkaa siitä, mihin narsisti jäi. Eli todellisuudentajun horjuttamista, väärää syyllisyyttä, mitätöintiä. Hirvittävää itseväkivaltaa.

◈ On tärkeä muistaa, että rakastuminen vie AINA jalat alta, ei siihen tarvita narsistia satuineen. Rakastumisen kuuluukin olla hieman järjetöntä, huikeaa, jännittävää.. Silloin näkee toisessa vain ne kiehtovat asiat, mitään ärsyttävää ei tietenkään olekaan. Kun tätä kokemusta ohjailee narsisti, jolle kaikki ihmiset ovat narsistisia lähteitä eli hyödykkeitä, joilla ylläpitää narsistin ylivertaisuuden tunnetta itsestään, syntyy rakastuminen potenssiin sata!

◈ Kun 'sielunkumppanit' kohtaavat, se tuntuu vuosisadan rakkaustarinalta!

◈ Rakastuminen ei siis ole tyhmää - heittäytyminen suhteeseen ei ole tyhmää - luottaminen ei ole tyhmää. Narsistin uhri ei ole KOSKAAN syypää siihen, että hän tuli narsistin pahoinpitelemäksi henkisesti (ja ajan kanssa 'kaikella tapaa').

◈ Itselleni kokemus sadusta eli usko aitoon yhteyteen ja aikuiseen rakkauteen oli vilpitön. Sitä kokemusta ei saa riistää minulta pois. Siinä ei ollut mitään pahaa eikä halveksittavaa. Niinhän parisuhteeseen kuuluukin mennä: pikkuisen sokeasti ja ennen kaikkea luottavaisesti.

◈ Sadun teki painajaiseksi se, että narsistin käsissä kaikki kaunis meni rikki. Nyt tunnistan, että minussa olleet vanhat kipupisteet repesivät avohaavoiksi ja vahvuudet romahtivat maan kamaraan.

◈ Eräs ystäväni sanoi vastikään: "Kyllä narsisti eläisi toisin, jos vain voisi" - mikä on niin totta! Hänen vaurionsa on pakottanut hänet aikanaan turvautumaan tällaiseen suojamekanismiin eli satuiluun, illuusioon ja fantasiaan. Muuhun hänellä ei ole rahkeita. Kaamea vankila.

◈ ..johon myös uhri tulee sidotuksi.

◈ Narsistin vaurioita emme voi koskaan rakastaa olemattomiin; voimme sukeltaa vain oman traumamme syövereihin sekä nimetä, kohdata ja käsitellä niitä. Käytännössä se on juuri niiden ennen narsististista suhdetta olemassa olleiden heikkouksiemme ja väärien uskomusten löytämistä, terveen vihan kokemista, surutyötä sekä kasvua uudeksi minäksi. Tai kuten joku on kuvannut: sisimmästämme kuoriutuu esiin se, joka meidän piti alunperinkin olla eli tärkeä, arvokas, rakastettu.

◈ 'Satuilu' on lähtökohtaisesti kutkuttavan upea asia, sitä tähän maailmaan pitääkin mahtua! Kun vahvistuu omassa itsetuntemuksessaan, oppii tunnistamaan, milloin ilmoilla on manipulaatiosatu, milloin aito hupsu tunteiden ilottelu. Näin kannustan uskomaan! ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >> 
Blogin kuvat: @gustavofring @pexels