Lapsen & Äidin Päivä! (p)

09.05.2021

❧ Äitienpäivä voi olla aivan erityisen kipeä päivä hänelle, jolle oma äiti on ollut turvattomuuden lähde, etäinen, tunnekylmä, laskelmoiva, väkivaltainen.. Joka on ilman omaatuntoa murjonut lapsensa minuuden jo tämän elämän alkumetreillä - ja tehnyt kaikkensa aiheuttaakseen surua, kaaosta, mitättömyyttä, syyllisyyttä ja häpeää - ja jonka missio on ollut kontrolloida, ottaa tila haltuun ja tehdä lapsestaan puolustuskyvytön käyttöesine.

❧ On selvää, että häiriöisen äidin lapsi on usein minäkuvaltaan rikkonainen, ehkä jopa minäkuvaton. Identiteetin sijaan paikalla asuu miellyttäjä, rakkauden ostaja, joka on täynnä pelkoa hylätyksi tulemisesta ja nälkää tulla hyväksytyksi sellaisenaan. Syvä tarve tulla nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi on vaurioisen lapsen kroonistunut tarve - ja se värittää elämää vielä tämän aikuisuudessakin. Rintalastan alla on vihaa, arvottomuutta ja masennusta.

❧ Tämä perustunnelma on todennäköisesti varjostanut häiriöisen äidin lapsen koko elämää - ja eräänä päivänä tämä painolasti on saattanut kärjistyä käsittämättömänä ahdistuksena, vetää polvilleen, tukahduttaa viimeisetkin näköalat.

❧ Kun tiedostamaton, käsittelemätön trauma pyrkii ulos, se on kuin uuden lapsen syntymä - kivulias, mutta välttämätön, jotta uusi elämä on mahdollista.

❧ Jos tunnistat itsesi häiriöisen äidin lapseksi, toivon Sinulle tänään erilaista äitienpäivää: Sisäisen Lapsesi Syntymäpäivää ja Sisäisen Äitisi Päivää!

❧ Toivon, että tänään sisälläsi kohtaavat suurella sydämellä odotettu sisäinen lapsesi ja ehdottoman rakkauden äiti, joka syrjäyttää häiriöisen äidin varjokuvan ja täyttää huoneen lämmöllä, hoivalla ja hymyllä - joka pitää Sinua sylissään, keinuttaa, leikittää ja on haltioitunut Sinusta: "rakas lapseni!". Ilman reunaehtoja, ilman vaatimuksia, ilman mielivaltaisuutta.

❧ Toivon, että tänään Sinussa kohtaavat Lapsi ja Äiti; ilmassa on vauvan tuoksua, ja läsnä on lempeä äiti. ❐

____________________________________________


➤ Voit kuunnella tämän blogin podcastina 'Narsisti vs. Minä' -kanavalla TÄÄLLÄ >>

🔸
Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:

Narsistiäiti & tunneinsesti. >>
Narsistiäiti & tytär. >>
Narsistiäiti & poika. >>
Narsisti-isä & lapset. >>
Narsistivanhempi & outo perhedynamiikka. >>
Kuinka narsistivanhempi vaurioittaa lastaan - kuinka vaurio näkyy aikuisuudessa? >>
Narsisti-isä & poika. >>
Kun mummi tai ukki on narsisti.. >>
Narsisti & uskonto/hengellisyys.. vol2. (lapsen nujertamiseen) >>
"Kuinka katkaisen traumasiteeni narsistiin?" >>
Kuinka paljastaa lähisukulaisnarsisti? >>
"Kuinka katkaisen suhteen narsistivanhempaani?" >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >>

Blogin kuvat: @andreapiacquadio @pexels