Takapenkiltä kuskiksi. (p)

05.03.2022

◈ Hannu osuu oheisella kommentillaan asian ytimeen, siihen että toksisen ihmissuhteen seurauksena yhteys oman sisimpänsä ytimeen voi katketa..

◈ Repivän ihmissuhteen vaikutuksesta uhrin elämässä käsillä saattaa olla vain tyhjyyttä, avuttomuutta, mitättömyyttä, häpeää, syyllisyyttä, näköalattomuutta.. On itse itselleen vieras. Kurkkua kuristaa ja silmissä mustenee. Kaameaa ajalehtemista 'ei missään'. Sitä on todellakin kuin takapenkin matkustaja.

◈ On todella tärkeää ymmärtää se, ettemme ole toipumassa narsistista vaan omista vanhoista vaurioistamme, jotka ovat ohjailleet meitä läpi elämämme ja jotka aikuisuuden narsisti syvensi sekä niistä uusista haavoista, joita narsisti sai aikaiseksi.

◈ Muistammehan tämän: narsistin loputon ajatteleminen ja narsismin ikuinen opiskelu eivät anna eväitä itse tervehtymiseen. Fakta narsismista toki auttaa omalta osaltaan käsittämään, mitä tapahtui - mutta vaurioita se ei ehjää. Tarvitaan syvähoitoa, jotta voidaan pilkkoa tuskan anatomia atomeiksi.

◈ Voi olla, että uhrilta puuttuu vanhastaan kulttuuri kohdata itseään. Ei ole ollut ymmärrystä, halua, 'lupaa', resursseja.. Ja vasta narsistinen ihmissuhde aikuisuudessa on voinut kärjistää sisimmän kipupisteet siten, että täytyy uskaltaa ja antaa itselleen lupa kysyä itseltään: "Mitä minulle on tapahtunut jo lapsuudessa, mitä minulle juuri äsken tapahtui - mihin sattui ja miten toipua?".

◈ Masennus on yksi vahva signaali siitä, miten täynnä sisin voikaan olla surua, hämmennystä, hylkäämisen synnyttämää merkityksettömyyttä! Masennus on viestintuoja. Sitä ei tarvitse säikähtää, sillä tragedioiden seurauksena se on täysin normaalia. Ja vähiten siinä on mitään hävettävää! Masennus on 'puolellamme' siinä mielessä, että se haluaa tuoda ilmi tämän: "Nyt on aika, tilaisuus, mahdollisuus tutustua itseeni ja historiaani!".

◈ Ihmismielellä on trauman ja surun käsittelyyn erinomainen konsepti, jolla pääsemme työstämään kokemuksiamme perinjuurin; prosessi alkaa shokista, etenee tunnevyöryyn ('reaktiivinen'), ohjaa analyysiin ja rohkaisee astumaan uusiin maisemiin. Suuret asiat tarvitsevat tämän kaiken, jotta pääsemme asian ytimeen, omaan ytimeemme - jolloin voimme irrottautua narsistista ja rakastua terveellä tavalla itseemme. Joissain tapauksissa ehkäpä ensimmäistä kertaa elämässä.

◈ Voidaan siirtyä takapenkiltä vänkärin paikan kautta kuskiksi, Hannua mukaellen. ❐

____________________________________________

➤ Voit kuunnella tämän blogin podcastina 'Narsisti vs. Minä' -kanavalla TÄÄLLÄ >>

🔸 Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:
Miksi narsistinen ihmissuhde on niin musertava? >>
Miksi narsistisesta suhteesta on niin vaikea toipua? - vol1 (trauma) >>
Miksi narsistisesta suhteesta on niin vaikea toipua? - vol2 (fyysinen uupumus) >>
Kun narsistin uhri on sisäisesti kuollut.. >>
Miksi narsistin uhrin toipuminen kestää niin kauan? >>
Miksi tieto narsismista ei vie narsistin uhrin tuskaa pois? >>
Narsistin uhri & surutyö. >>
"Kuinka katkaisen traumasiteeni narsistiin?" >>
Narsistin uhri & 'häpeän monet kasvot'. >>
Kun narsistin uhri kaipaa 'vanhaa minää'.. >>
Kun narsistin uhri astuu ulos narsistin maailmasta.. >>
Katkeruuden, oksennuksen ja ylimielisyyden jälkeen: vapaaksi! >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >>
Blogin kuva: @omidbonyadian @pexels