Kolme voima-askelta.

25.03.2021

◆ Toipuminen narsistisesta parisuhteesta tuntuu uhrin mielessä usein mahdottomalta, liian kaukaiselta.

◆ Koska ajatukset ovat solmussa, pää on kaaoksessa, mieli on koomassa - rintalasta on liekeissä ahdistuksesta, yksinäisyydestä, vihasta, itseinhosta, häpeästä, surusta.. - keho on kivun ja uupumuksen raiskaama. Sitä on itselleen täysin vieras: yhteys itseen katosi.

◆ Silti toipuminen on mahdollista, se tapahtuu porras portaalta. Johdonmukaisesti.

◆ Niin kaamea kokemus kuin shokki onkin, se on portti oivalluksen tielle: mieli pyrkii aina löytämään kokemuksille selityksen ja alkulähteen, siksi narsistin uhrikin etsii kuumeisesti vastaus kysymykseen: "Miksi minusta ei ole enää mitään jäljellä?".

◆ Oivallus. Se on kuin alkuvoima. Se liikauttaa jotakin meissä muutoksen suuntaan. Se on usein kuin halon isku etulohkoon. Kun näkee jossain artikkelissa, dokkarissa, videolla tai blogissa sanan: 'narsisti' - ja kun kaikki sen ympärillä oleva teksti ja sanat resonoivat: "Nää ihmisethän puhuu mun elämästä!". Yhtäkkiä koko tilanne saa nimen! Yhtäkkkiä suomut puotavat silmiltä.

◆ Yhtäkkiä pienen häivähdyksen verran sisimmässä käy ajatus vapaudesta.

◆ Oivallus narsismi-ilmiön olemassaolosta antaa kaivatun etäisyyden: "Ongelmat eivät siis johtuneetkaan minun syyllisyydestäni, kelvottomuudestani, vastenmielisyydestäni, tyhmyydestäni.. vaan sen toisen narsistisesta persoonallisuushäiriöstä!" -- Tämä oivallus murtaa padot, vapauttaa itkun ja tuo mukanaan armollisuuden itseä kohtaan: "En ole idiootti, minulla ei ole mitään hävettävää, en ole syyllinen sen toisen väkivaltaan, olen arvokas!". Ensimmäistä kertaa piiiiitkään aikaan voi olla itselleen armollinen.

◆ Tieto on voimaa, sanotaan. 'Kouluttautuminen' on avainasemassa: kun saa tietoa narsismista, narsistin ajatusmaailmasta ja tarkoitusperistä, manipulaation keinoista, rakkauspommituksen voimasta, traumasiteestä, narsistin systemaattisesta pyrkimyksestä murtaa ihmiset ympärillään, omista aikaisemmista heikkouksista ja narsistin kyvystä hyödyntää niitä, vaurioista, jotka narsistinen suhde uhrissaan aiheuttaa, uhrin vahvuuksien kääntämisestä heikkouksiksi, narsistin kykenemättömyydestä muuttua, uhrin omien rajojen asettamisen tärkeydestä, terapian ja vertaistuen merkityksestä.. Silloin saa pala palalta voiman lähteä pahoinpitelijän luota, motivaation hakea apua, ymmärryksen pysyä tuosta suhteesta pois jatkossakin, keinot toipua sekä havainnointikyvyn aistia narsistisen persoonallisuushäiriön omaavat ihmiset tulevaisuudessa, sillä intuitio vahvistuu - intuitiohan on tietoa.

◆ Joten toden totta, tieto on voimaa! ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLLÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >> 
Blogin kuvat: @keeganhouser @pexels