Realistinen aikataulu.

09.01.2021

❖ Eheytyminen narsistisesta parisuhteesta on jotain aivan jotain muuta kuin normaalista parisuhdekarikosta toipuminen. Narsistisessa suhteessa ei ole mitään normaalia. Joten jaloille pääsy kestää 'hieman tavallista kauemmin'; älä jätä prosessia kesken, vaan malta.

❖ Et ole vastuussa siitä, että joku pahoinpiteli sinua. Olet vastuussa omasta elämästäsi, toipumisestasi. Yksi vastuunoton muoto on asettaa toipumisprosessille realistinen aikataulu ja tavoite.

❖ Kun menossa on valtava surutyö ja trauman käsittely, on tärkeä sisäistää, että aikuisemman ja terveemmän minäkuvan, vahvemman itsetunnon sekä vakaan omanarvontunnon rakentaminen edellyttää aikaa, ymmärrystä, armollisuutta itseä kohtaan, kärsivällisyyttä - ja tahtoa hakea apua.

❖ Ei ole mitään mieltä pyrkiä siihen vanhaan minään, joka sinulla oli ennen narsistia, sillä juuri se 'minä' ei nähnyt (tai ei halunnut nähdä) narsistin heiluttelemia varoituslippuja.

❖ Tavoitteena onkin uusi minä. Joka tunnistaa, mitä kaavaa on tullut itse omassa elämässään toteuttaneeksi, että löytää kerta toisen jälkeen itsensä samojen ahdistusten ja surun keskeltä.

❖ Erinomaisia apukysymyksiä paranemisprosessin edistämiseksi vertaistukiryhmän ja terapian keskusteluihin: millaisia heikkouksia minussa on ollut, joihin narsisti pääsi tarttumaan - millaisia vaurioita narsisti aiheutti - mihin minäkuvani, itsetuntoni ja omanarvontuntoni ovat perustuneet - mitä käsitystä minun tulee muuttaa, jotta jatkossa näen varoliput ja kuuntelen intuitiota.

❖ Intuitio on elämänkokemukseen perustuvaa solumuistin ja alitajunnan oikeaa tietoa. Ja tieto on voimaa, koska intuitiota kuuntelemalla voimme tehdä itsellemme parempia valintoja.

❖ Narsistit eivät ole siis kohtaloita. Vaan voimme aktiivisesti vaikuttaa omaan elämäämme. Torjua toksiset narsistit, jotka koettavat viritellä illuusiomielikuvia ihmisten vedättämiseksi ja musertamiseksi. Tuosta narsistin valheellisesta maailmasta on mahdollista astua ulos. Ja olla uskollinen omalle todellisuudelle. ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >>  
Blogin kuva: Kirsi Toinintytär