Toivun omista traumoistani.

12.02.2022

◉ Narsistisen ihmissuhteen jälkeen uhrin tervehtymisen lähtöruudussa on hyvä saada perustietoa narsismista ja narsistin tekojen motiiveista, jotta tulee ymmärtäneeksi olevansa mielivaltaisuuden uhri, yksi monien joukossa ja syytön kokemaansa.

◉ Todellinen toipuminen alkaa kuitenkin vasta siitä, kun laitamme narsistin vaurioineen taka-alalle ja lähdemme kuulostelemaan omaa vointiamme.

◉ Minulla ei ole koskaan valtuuksia, edellytyksiä eikä mahdollisuutta ehjätä vierustoverin elämää - voin vapauttaa vain itseni, saada eheytystä vain omille vammoilleni ja murtaa vain omat vahingolliset kaavani, joita olen seurannut tähänastisen elämäni ajan
.

◉ On ymmärrettävää, että tällaisen ajatuksen edessä voi olla pitkän aikaa melko neuvoton olo, koska narsistisen ihmissuhteen vaikutuksesta oma persoona, toiveet, tarpeet sekä itsenäinen ajattelu ovat tipotiessään. Sitä tunnetta ei tarvitse säikähtää, sillä se kertoo ainoastaan asioiden tämän hetken tolan - mutta onneksi tunteet eivät olekaan elämän peruskallio, vaan ne ovat viestintuojia.

◉ Kun oma identiteetti alkaa rakentua, omanarvontunto vahvistua ja näköalat hahmottua, tuovat tunteetkin sisimmästä rauhallisempaa viestiä.

◉ Tunteiden heittelehtiminen eheytymismatkalla ei ole osoitusta taantumisesta, vaan siitä, että suuret muutokset minäkuvassa sekä vaikeiden kokemusten läpikäyminen ovat syklistä. Kenenkään mieli ei voi käsitellä kaikkea kokemaansa kertalaakista.

◉ Matka omaan minuuteen voi usein olla uhrille jopa ensimmäinen kerta koko siihenastisen elämänsä aikana, kun on mahdollisuudessa tutustua itseensä ja oikaista minäkuvansa vääriä uskomuksia - niitäkin, joita on kantanut reppuselässään jo vaahtosammuttimen kokoisesta saakka. Voi alkaa rakastaa itseään - terveesti! ❐

____________________________________________

🔸 Blogin teemavideo 'Narsisti vs. Minä' -kanavalla (Youtube):
"En toivu narsistista, vaan traumoistani!" >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >> 
Blogin kuva: @chinmaysingh @pexels