Manipulaatiota & väkivaltaa.

27.01.2021

❖ Narsistinen parisuhde ei aiheuta pelkkää sydänsurua tai 'sain vähän siipeen' -tunnelmaa, vaan kyse on paljon isommasta vauriosta. Siitä, että uhri on vieraantunut itsestään, todellisuudesta, ihmisarvosta.. Pahimmillaan niin, että hän on menettänyt näköalat elämässään! Koska jäljellä ei ole mitään. Kuinka narsisti tämän aiheuttaa? Tässä muutamia esimerkkejä:

➣ TUNNETASON MANIPULAATIO alkaa ensimetreistä (rakkauspommitus): se on euforiaa, illuusiota, pinkkiä ainutlaatuista mukarakkautta, hengenheimolaisuutta, "me niin ollaan voimakaksikko".. Isoja tunteita, jännittäviä juttuja, tulevaisuudenkuvia.. Tämä sitouttaa uhrin narsistin tiukkaan tunnepihtiin - myöhemmin se muuttuu traumasiteeksi. Kaipuu tähän alun ihanuuteen, suorastaan eheytymisen ja ykseyteen on istutettu uhrin sydänjuureen, siellä on ja pysyy! Uusintamalla tämän 'kauneuden' suhteen aikana (imurointi) narsisti pitää uhrinsa suhteessa, vaikka todellisuudessa yhteiselo on helvettiä. Euforian toivossa uhri rationalisoi julmuudet ja tekee kaikkensa saadakseen kokea jälleen tuon 'rakkauden'. Uhri on täysin narsistin narussa.

➣ MURTAMALLA UHRIN PSYYKKISESTI narsisti saa tämän menettämään yhteyden omaan sisimpäänsä ja todellisuudentajuunsa, mikä on valtava uhka mielenterveydelle! Narsisti manipuloi uhrin luopumaan tälle tärkeistä ja voimauttavista asioista, eristää pikku hiljaa muista ihmisistä, kyseenalaistaa ja lyttää uhrin ajattelutavan, tuomitsee uhrin valinnat, nimittää uhrin syylliseksi kaikkeen! Myös uhrin henkisyys hiipuu: hänen itsensä ja elämän merkityksellisyys häviää. Näin narsisti tekee uhristaan puolustuskyvyttömän käyttääkseen tätä omiin tarkoituksiin.

➣ Jokainen narsisti käyttää FYYSISTÄ VÄKIVALTAA:
1.) osa hakkaa, potkii, puukottaa, heittää seinille, repii..
2.) kaikki käyttävät seksiä vallanvälineenä, osa raiskaa, 'panee häpäisten' tai vahingoittaa sadistisesti.. (112!!)
3.) kaikki uuvuttavat systemaattisesti niin, että uhrin fyysinen terveys pettää - myös tämä on fyysistä väkivaltaa.

➣ SOSIAALISEN PELON narsisti tuuttaa uhriinsa pakottamalla kaikilla edellisillä pahoinpitelymuodoilla tämän elämään kuin kanannmunankuorilla kävelisi; keskusteluja, erimielisyyksiä, ehkä jopa katseita uhri karttaa viimeiseen saakka, luottamus kariutuu, eristäytyminen ja yksinäisyys kasvavat sekä häpeä ja pelot ottavat ylivallan - jolloin uhri ahdistuu niin kumppaninsa kuin loppujen lopuksi myös muiden ihmisten kohtaamisista.

❖❖❖ ..joten miksi ihmeessä olen koskaan erehtynyt ajattelemaan, että "mää oon keksiny nää jutut omasta päästä, tulossa varmaan hulluks, ylireagoinu.."?! Oikeesti. ❐

____________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >>  
Blogin kuva: Kirsi Toinintytär