Tyhjää täynnä. (p)

15.09.2021

❖ Tyhjiö. Kuvaava sana narsistisen parisuhteen jälkeen. Sisimpäni oli kuin tyhjiö. Siksi sitä toimikin vain mekaanisesti, silmissä ontto ilme, kuin olisi harmaakaihi pesiytynyt sielunpeileihin..

❖ Tunne-elämäkin oli turta - varmaan rintalastan alla jossain oli suuriakin kaaoksen tunteita, mutta noihin aikoihin itselläni ei ollut minkäänlaisia resursseja avata tunnekellarin ovea. Sitä vain meni eteenpäin, jotenkin.

❖ Itselläni päällimmäisin ajatus oli päästä pois. Lakata olemasta. Se tyhjyys teki jokaisesta uudesta päivästä näköalattoman. Mistä tällainen tyhjyys tuli, kuinka se minut täytti? On varmaan monen summa.

❖ Ehkä se, että annoin narsistin syrjäyttää yhteiselon alkumetreillä oman aidon minäni uskottelemalla olevani yli-ihana ja poikkeuksellisen mielenkiintoinen, minkä seurauksena suostuin ennen pitkää, myöhemmin, traumasiteisenä omaksumaan hänen istuttaman alennustilaminänikin.

❖ Suljin suuni, että miellyttäisin. Ylitin omat rajani eli tarpeeni, ajatukseni ja toiveeni mennen tullen - jotta miellyttäisin.

❖ Ammensin itsestäni loputtomasti huomionosoituksia toisen iloksi - jotta miellyttäisin. Lakkasin olemasta inhimillinen ihminen, ettei epätäydellisyyteni ärsyttäisi narsistia. Menetin yhteyden alkuperäiseen minääni, olin muuttunut itsellenikin vieraaksi.

❖ Olin tyhjää täynnä. Mitä tapahtui? Narsisti kaatoi minuun oman sisimpänsä tyhjyyden. Kutsuvat sitä projisoinniksi. Kun hän sai minut kokemaan itseni oikein olemattomaksi, hän kuvitteli olevansa suorastaan yli-ihminen.

❖ Pelon ilmapiiri seurasi siksi minua pitkään suhteen jälkeenkin, koska en tuntunut pääseväni tyhjyydestä eroon millään.

❖ Ja tein elämäni kannalta kohtalokkaan virheen: täytin sisimpäni, päiväni ja ajatukseni kaikella epäolennaisella, enimmäkseen työllä, jolloin trauma minussa jäi mädäntymään sisuksiini. Kunnes tuli päivä, jolloin olin vaurioitteni kanssa silmätysten, toimintakyvyttömänä.

❖ Vasta vuosien kuluttua aloin käydä läpi shokkivaihetta, reaktiovaihetta, analyysivaihetta, uudelleensuuntautumisvaihetta.. Oikein oppikirjamaisesti. Ei helppo tie. Mutta toimii, olen todennut.

❖ Olen toisilta ihmisiltä haalinut paljon viisauksia evääkseni, kuten tämän: ota trauma haltuun!

❖ Narsistin vihaaminen ei ole avain eheytymiseen; se on yksi osa eheytymisen alun oksennusvaiheesta, mutta vihalle ei voi rakentaa mitään käyttökelpoista.

❖ Kun tavoite on kuitenkin löytää alkuperäinen minä eli se, joka minun kuului olla ennen lapsuuteni traumoja (jotka narsisti myöhemmin syvensi): rakastettu, tärkeä, merkityksellinen, epätäydellisenäkin hyväksytty. Itselleni se on ollut mahdollista vasta sitten, kun siirsin viimeisetkin rippeet narsistista sieluni tuulikaapista ulos.

____________________________________________

➤ Voit kuunnella tämän blogin podcastina 'Narsisti vs. Minä' -kanavalla TÄÄLLÄ >>

🔸 Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:
Kun narsisti imppaa uhrinsa tyhjiin.. >>
Narsistin illuusiopelikorttiässät. >>
Narsistin uhri voi olla KUKA VAAN. (Mikä on taktiikka?) >>
Kun narsistin uhri on sisäisesti kuollut.. >>
Kun narsistin uhrilla ei ole tilaa olla inhimillinen ihminen.. >>
Narsistin uhri & tunteiden vuoristorata. >>
Miksi narsistisesta suhteesta on niin vaikea toipua? - vol1 (trauma) >>
Miksi narsistisesta suhteesta on niin vaikea toipua? - vol2 (fyysinen uupumus)
Miksi narsistin uhrin toipuminen kestää niin kauan? >>
Narsistin uhri & luopumisen tuska ja toivo. >>
Narsistin manipulaatio vol6: 'uhrin oma valinta'. >>
Miksi tieto narsismista ei vie narsistin uhrin tuskaa pois? >>
"En toivu narsistista, vaan traumoistani!" >>
Katkeruuden, oksennuksen ja ylimielisyyden jälkeen: vapaaksi! >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >>   
Blogin kuva: Kirsi Toinintytär