Usvasta uusiin maisemiin. (p)

14.03.2022

❖ Retkeilin joitain vuosia sitten oheisissa maisemissa, edellisen syksyn ja talven paljastamissa maisemissa. Olin monella tapaa kuin vankilassa, koska käsittelemätön historiani piti minut otteessaan, jolloin mieleni, sieluni ja kehoni kipuilivat toivottomina.

❖ Oheisen runon olen kirjoittanut kauan aikaa sitten odottamaan päivää, jolloin koen, että voin seistä tuon ajatuksen takana - ja antaa sen sinullekin toivon mukaan vetoavuksi.

❖ Armahdukseksi siten, että et vaadi itseltäsi liikaa liian nopeasti, vaan levosta käsin käyt surutyötäsi ja traumaasi läpi. Apatia, tunnevyöry, valottomuus ovat tärkeitä, joskin rankkoja, kokemuksia, jotta mieli alkaa pyrkiä eteenpäin eli hankkiutumaan sellaisen tiedon ja terapian pariin, jolloin kaikkea kokemaansa sekä lapsuudesta saakka matkassa olleita asioita voi laittaa atomeiksi. Alkaa ymmärtää, miksi kaaokselta tuntuva yhtälö, outoa kylläkin, onkin looginen.

❖ Omassanikin elämässäni jokin vanha kipupisteeni sai narsistin käsissä (teko)balsamia, mikä johti sitoutumiseen pahantekijään, mikä mahdollisti kipupisteeni kasvun avohaavaksi, mikä puolestaan rikkoi minut lopullisesti.

❖ Asiat seuraavat toisiaan. Yhtälön ei silti tarvitse päättyä pimeään tunneliin, vaan aivan yhtä rationaalisesti kuin rikkoutuminenkin tapahtui, voi syntyä myös täysin uutta.

❖ Kontrastit kaikessa pelottavuudessaankin paljastavat traumat, epävarmuudet ja pelot - jolloin on mahdollista ne tunnistaa ja ryhtyä työstämään niitä. Siinä mielessä narsisti toimi kuin katalysaattorina; ellei narsisti olisi osunut tielleni, jokin muu asia olisi osoittanut itselleni, että minun tulee kohdata vanhat vinot minuuteni rakenteet, jotta ne eivät laita minua toistamaan samoja kaavoja elämässäni, kaavoja, jotka vievät ilman, että olisin kuskina.

❖ Miksi-kysymykset ovat tärkeitä, kunhan ei jumitu hokemaan: "Miksi, miksi, miksi..?" - vaan ryhtyy hakeutumaan vertaisten pariin, tiedon ääreen ja terapian kautta usvasta uusiin maisemiin.

❖ Älä kiirehdi, älä pakota itseäsi, vaan houkuttaudu ottamaan askel kerrallaan, jolloin muutos minuudessa on pysyvää, ei vain teipillä kursittua tekelettä. Runollisesti sanottuna: seuraa kevään esimerkkiä, usko sulavan maan ja kylmänkukkien myötä uuteen kasvuun. Tervehtyminen ei ole täydelliseksi tulemista, vaan ihmiseksi tulemista, jolloin keskenkasvuisenakin voimme uskoa olevamme tärkeitä. ❐

____________________________________________

➤ Voit kuunnella tämän blogin podcastina 'Narsisti vs. Minä' -kanavalla TÄÄLLÄ >>

🔸 Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:
Kun narsistin uhri on sisäisesti kuollut.. >>
Kun narsistin uhrilla ei ole tilaa olla inhimillinen ihminen.. >>
Kun narsistin uhri menettää itsenäisyyden.. >>
Narsistin uhri & luopumisen tuska ja toivo. >>
Miksi narsistin uhrin toipuminen kestää niin kauan? >>
Narsistin uhri & surutyö. >>
"Kuinka katkaisen traumasiteeni narsistiin?" >>
Narsistin uhri & 'häpeän monet kasvot'. >>
Kun narsistin uhri kaipaa 'vanhaa minää'.. >>

Kun narsistin uhri astuu ulos narsistin maailmasta.. >>
Narsistin uhri T-risteyksessä: katkeruus vai vapaus? >>
Katkeruuden, oksennuksen ja ylimielisyyden jälkeen: vapaaksi! >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >>
Blogin kuva: Kirsi Toinintytär