Narsistin sijaiskärsijä. (p)

19.03.2022

❖ Oheinen 'Jumalasta seuraava' -kirjan luonnehdinta narsistista (voisi aivan yhtälailla olla kommentti narsistinaisesta!) on monessakin mielessä surullisen totta. Kun narsisti tekee uhristaan pienen, heikon, avuttoman, tyhjän ja 'kaikkeen syyllisen', hän todellisuudessa ilmaisee omia tunteitaan itsestään.

❖ Sitä kutsutaan projisoinniksi, kun peilaamme oman kaaoksemme/pelkomme/vauriomme toisiimme; kun ihminen ei voi kohdata itsessään näitä pelottavia asioita, koska hän ei ole saanut ratkaisevina lapsuusvuosinaan kokea ehdotonta rakkautta, hänen on pakko ulkoistaa ongelmat - ja narsistin ollessa kyseessä, vieläpä oksentaa halveksunta uhrinsa päälle.

❖ Tämä on yksi vaikutin siihen, miksi narsistin uhri kokee menettäneensä ihmisyytensä, itsetunnon, itsetuntemuksen, ihmisarvon, itsenäisyyden, oman persoonansa.. Koska hän kantaa narsistin taakkaa itsessään. Se kaikki on tapahtunut manipulaation ja monen tason pahoinpitelyn avulla.

❖ Kun ymmärtää olevansa narsistin sisäisten vammojen sijaiskärsijä, voi ottaa askeleita loitolle narsistin todellisuudesta. Moni kipeä kysymys uhrin mielessä saa vastauksen, kun hän sisäistää tämän: narsistin toimet kumpuavat hänen omasta häpeän tunteestaan itsestään, syy ei siis ole uhrissa. TIETO ON VOIMAA!

❖ On ymmärrettävää, että uhri koettaa tehdä narsistin eteen kaiken mahdollisen, sillä narsisti osaa hyödyntää kognitiivista tietoaan siitä, kuinka ihminen normaalisti mihinkin reagoi - jolloin hän voi empatiaa herättelemällä saada uhrinsa rakastamaan itseään sellaisella volyymillä, että uhri tyhjenee. Mikään ei riitä, koska narsistin rakkaudennälkä on pohjaton. Ja kaameaa on tämäkin: narsisti on oppinut elonsa alkuaikoina, että rakkaus merkitsee hylätyksi tulemisen pelkoa. Siksi narsistin toimet ovat äärimmäisen ristiriitaisia ja synnyttävät uhrissa kaaosta; narsistin omaa sisintä repii yhtäaikainen rakkaudenkaipuu ja hylätyksi tulemisen pelko.

❖ Narsistille hänen oma elämänsä on valtavaa kaaosta, ja saadakseen pidettyä elämänsä kontrollissaan hän pyrkii kontrolloimaan muita ihmisiä; siksi hän tyhjää uhrinsa olemattomiksi ja epäpersooniksi, että hän voi ohjailla ympäristönsä tukemaan hänen illuusiominäänsä suurena ja vahvana, joka on aina oikeassa ja kaikkeen syytön.

❖ Uhrin on oleellista tutustua narsistin anatomiaan sekä ajatusmaailmaan siinä määrin, että voi päästä eroon narsistin projisoimasta syyllisyydestä ja häpeästä. Sen myötä alkaa sisäistää sen tosiasian, että narsistia ei voi rakastaa ehjäksi, minkä vuoksi narsistiseen ihmissuhteeseen ei ole perusteltua jäädä/palata - ja ennen pitkää voi myös mielessään armahtaa narsistia, koska tämä on vaurioidensa vanki. Tällöin uhri saa omaan vihaansa otteen ja estää narsistilta saadun katkeruuden syöpymisen omaan sisimpäänsä. Sen aika on vasta sitten, kun on prosessissaan siinä pisteessä, että haluaa astua jo uusiin menneisyydestä vapaisiin maisemiin. Kaikella on aikansa. TOTUUS TEKEE VAPAAKSI! ❐

____________________________________________

➤ Voit kuunnella tämän blogin podcastina 'Narsisti vs. Minä' -kanavalla TÄÄLLÄ >>

🔸 Nämä 'Narsisti vs. Minä' -kanavan (Youtube) esimerkkivideot saattavat kiinnostaa:
Narsisti - jumalasta seuraava? (Narsistisen suhteen elinkaari K.Sourin kirjan valossa.) >>
Narsistin anatomia. >>
Narsisti on tunne-elämältään uhmaikäisen tasolla. >>
Narsisti on vainoharhojensa vanki. >>
Narsisti on pohjaton kaivo loputtomassa suossa. >>
Kun narsisti imppaa uhrinsa tyhjiin.. >>
Mitä narsisti pelkää? >>
Älä kadehdi narsistia - hän on kummitustalo. >>
Narsistin väkivalta on HÄPEÄllistä! (käytössä 3 erilaista häpeää) >>
Narsistin uhri & 'häpeän monet kasvot'. >>
Miksi narsisti on kylmä, vastuuton ja ristiriitainen? >>
Onko narsisti addiktoitunut sinuun? >>
"Tajuaako narsisti, että hän satuttaa muita ihmisiä?" >>
Narsisti on pohjaton kaivo loputtomassa suossa. >>
Kun narsistin uhri astuu ulos narsistin maailmasta.. >>
Kuinka narsistin uhri voi tulla toimeen oman vihansa kanssa? >>
Pitääkö narsistille antaa anteeksi? (osa 1) >>
Pitääkö narsistille antaa anteeksi? (osa 2) >>


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston TÄÄLTÄ >>

Blogin kuvat: @ketutsubiyanto @teonaswift @andriapiacquadio @pexels