Vapaus on kaunista.

05.05.2021

◆ On helppoa huhuilla narsistin uhrille viereisestä pöydästä, että "jätä jo se pahoinpitelijä, ei sun tartte tollasta sietää!" - mutta narsistin seitistä on usein jopa mahdottoman tuntuista päästä irti. Jo se osoittaa, kuinka vaarallinen narsisti on.

◆ Tunneside, joka muutti muotoaan traumasiteeksi, oli käsittämätön liima, joka oli työläs liuottaa tehottomaksi - siksi konkreettinen pois käveleminen estyi, hidastui, masensi.

◆ Ja sama traumaside piti otteessaan pitkään suhteen jälkeenkin mielessä ja tunnetasolla - joten irti päästäminen sekä uuden elämän aloittaminen sattui, sattui julmetusti - ja eheytyminen tuntui kaukaiselta.

◆ Vaikka ero tuntuikin hetkellisesti vapauttavalta, astui kuvaan nopeasti kaipuu, häpeä, syyllisyys, epäily, alennustila..

◆ Tunteiden vuoristorata, kuten sanotaan - vieläpä näköalattomasti.

◆ Itselläni tuossa tilanteessa yksi voimakas tunne oli tyhjyys. "Kuka olen?" Ei ollut identiteettiä, johon nojata, vaan oli vain epäonnistunut, halveksittava, kuvottava, säälittävä hylkiö, josta oli jäljellä nippanappa pelkät kuoret.

◆ Identiteetti! No se! Tajusin, että erotuskan teki ahdistavaksi se, että narsistin luoman allenustilaminän tilalla ei ollut mitään, siksi ajatukset roikkuivat pahoinpitelijässä, kun en muusta minästä enää mitään tiennyt. Olin olematon.

◆ Olin tyhjän päällä, siksi ero merkitsi pelkoja, siksi jumitin, vaikka olinkin pahoinpitelijästä näennäisesti vapaa.

◆ Identiteetin etsiminen ja löytäminen on siis ollut eheytymisessä keskiössä!
Omalla kohdallani tämä oivallus on ollut ratkaiseva, sillä niin kauan kuin olin tyhjiössä, niin kauan olin kuin hapetta vaakkumipakkauksessa.

◆ Yhteys minuun oli siis rakennettava uudelleen, tunnistettava akilleen kantapääni, jota kautta narsistin onnistui takertumaan minuun - sekä omat tarpeeni, toiveeni ja ominaisuuteni, joita narsisti käytti hyväkseen - ja ryhdyttävä olemaan MINÄ vahvemmin tiedostaen.

◆ ..etten etsi kumppanista eheyttäjää, ainaista vetoapua ja/tai turvallisuuden satamaa, vaan seison itseni takana ja osaan asettaa rajat sekä arvostaa niitä itse - sillä ellen kunnioita itse itseäni, ei sitä pahoinpitelijätkään tee.. Enää en kyseenalaista itseäni, en osta rakkautta ja hyväksyntää, en anna itseäni toisen huomaan.

◆ Koska minulla on identiteetti, konkreettinen minä, jota suojella. Vasta tämä on se hetki, kun koen vapautuksen. Todellisen. Ja se on kaunista, kuten Wilder kuvaa. ❐

____________________________________________ 


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >>  
Blogin kuva: @arthousestudio @pexels