Yksinäisyys voi olla ystävä.

04.02.2021

◩ Yksinäisyys on ajatuksena yleensä lataukseltaan negatiivinen; harvoin näkee yksinäisyys-sanaa käytettävän positiivisessa asiayhteydessä - se on ennemminkin ongelma, surullinen tila, siitä pitää päästä eroon.

◩ Totta, toinen puoli sanasta onkin tätä: siihen liittyy hylätyksi tulemista, taakan kantamista, syrjäytymistä, etäsyyden valitsemista, näkymättömäksi muuttumista.. Se on aito kokemus, joten sitä ei saa ohittaa.

◩ Narsistisen parisuhteen jälkeen muistan yksinäisyyden alleviivanneen häpeääni, itseinhoa, vihan tunteita, kaaosta.. Joten oli vaikea nähdä yksinäisyyttä mahdollisuutena. Ennemminkin vankilana.

◩ Vasta myöhemmin terapian, vertaistuen ja kokemusasiantuntijoiden avulla, olen oivaltanut, että yksinäisyys voikin olla ovi uuteen; rikkoutunut minäkuva on hyvä rakentaa uusiksi siten, etten välittömästi kiiruhda uuteen suhteeseen haavojani nuolemaan ja laastarilla paikkaamaan.

◩ ..vaan että varaan aikaa toipumiselleni pelkäämättä, että se leimaa reppanaksi - päinvastoin: se on sitä, kun otan tilaa itselleni, annan pölyn laskeutua ja pulssin tasaantua, nostan reviirilleni raja-aidan sekä seison itseni takana/rinnalla. Näin myös intuitioni kasvattaa volyymiä, mikä suojelee minua jatkossa hakeutumasta hoivannälässäni itselleni vahingollisiin ihmissuhteisiin.

◩ Yksinäisyyden kääntöpuolella lukeekin siis: itsenäisyys.

◩ Yksinäisyyden voi valjastaa itsensä eduksi, kun asettaa itsenäisyyden tavoitteekseen. Ja yksin olemisen voi musertaa viettämällä aikaa heidän läheisten kanssa, jotka aidosti rakastavat minua sekä vertaistukiryhmässä, terapiassa..

◩ Yksinäisyys voi olla ystävä. ❐

_____________________________________________________


◈ Löydät kaikki videot TÄÄLTÄ >>
◈ Löydät FB-sivuston
TÄÄLTÄ >>    
Blogin kuva: @andreapiacquadio @pexels